Cues a l'aeroport del Prat en una de les jornades de vaga d'Eulen
Cues a l'aeroport del Prat en una de les jornades de vaga d'Eulen

El comitè d'Eulen desconvoca la vaga del dia 8, però no en descarta de noves

El comitè de vaga ha denunciat davant del Tribunal Suprem el laude perquè el considera inconstitucional

RedaccióActualitzat

El comitè de vaga d'Eulen ha explicat aquest dissabte que desconvocarà l'aturada del 8 de setembre. Ho han anunciat en una roda de premsa, en què també han deixat clar que no descarten que l'assemblea de dilluns convoqui noves vagues.

Dijous, Marcos Peña va entregar en mà el laude d'obligat compliment a les dues parts. De fet, amb el laude a la mà, els treballadors tenien poc marge de maniobra per mantenir la convocatòria de vaga del dia 8.

Experts consultats per TV3, però, no veuen el conflicte del tot tancat. Els treballadors poden convocar noves vagues, però només per reivindicacions que no inclogui el laude.

El laude, al Suprem

De moment, el comitè de vaga ha denunciat el laude davant del Tribunal Suprem perquè el considerar "inconstitucional". 

L'assessor del comitè de vaga d'Eulen, Juan Carlos Giménez, ha criticat aquest laude, perquè assegura que no ha entrat en el fons del problema, que és la forma que té Aena de fer les adjudicacions.

Sense menjar ni anar al lavabo, segons els sindicats

El comitè de vaga denuncia que els treballadors continuen patint les mateixes condicions laborals que abans del laude. Asseguren que no poden anar al lavabo o a menjar durant els torns de feina. Asseguren que fins i tot hi ha treballadors que tenen infeccions i desmais.

Eulen va anunciar ahir que readmetia els dos treballadors acomiadats per haver incomplert els serveis mínims i que deixava sense efecte les tres sancions i els dos expedients oberts. L'empresa compleix així les condicions que fixava l'àrbitre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut