Barcelona

Els comerços catalans llancen un crit d'alarma per la caiguda de les vendes entre un 5 i un 12%

Les vendes als comerços catalans han caigut entre un 5 i un 12% el primer semestre de l'any en relació amb el mateix període del 2010. Els sectors més tocats són el motor i el parament de la llar. La Confederació de Comerç de Catalunya ho qualifica de situació d'emergència i demana mesures al govern.

Actualitzat
Les vendes a comerços han caigut entre un 5 i un 12% els sis primers mesos de l'any, comparat amb el mateix període de l'any passat. Els sectors més tocats són el motor i el parament de la llar, on les vendes han caigut més d'un 20% i no es preveu que repuntin.

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, ha qualificat la situació d'emergència. "Ens pensavem que el 2010 havíem passat el pitjor de la crisi i que el 2011 estaríem en una situació molt similar. Les xifres ens diuen el contrari. I és per això que nosaltres hem posat el crit d'alarma".

En el cas dels comerços que es dediquen al parament de la llar, per exemple, Miquel Àngel Fraile ha demanat que comprar aquesta mena d'objectes per una rehabilitació pugui desgravar o tingui un IVA reduït perquè "en aquests moments està creixent de manera descarada l'economia submergida en aquest àmbit i no podem competir amb un 18% de l'IVA legal amb gent que està entrant al mercat de manera il·legal amb un 20, 30, 40% per sota dels preus d'oferta que estan fent a l'hora de rehabilitar una cuina o un menjador".

La Confederació de Comerç de Catalunya també reclamen poder participar en la Inspecció de Treball i poder informar de les irregularitats que vegin.
Anar al contingut