Barcelona

Els comerciants dubten que el nou mercat dels Encants es pugui estrenar amb garanties

La inundació que va patir dissabte el nou edifici, que ha costat 55 milions d'euros, ha generat malestar entre els paradistes, que demanen explicacions sobre les causes. L'Ajuntament de Barcelona vol mantenir el calendari i obrir-lo el 19, però els comerciants no n'estan segurs.

RedaccióActualitzat
Quan falten 9 dies per a l'obertura del nou mercat dels Encants, els paradistes demanen explicacions per la inundació dels soterranis que dissabte va fer malbé algunes mercaderies que hi havia al magatzem i que posa en entredit la nova instal·lació que encara s'ha d'estrenar. El malestar és evident entre els comerciants, que es mostren "sorpresos" per les goteres i dubten de la conveniència de mantenir la data per al trasllat mentre no se'ls pugui garantir que la situació no es repetirà.

Es manté el calendari previst

L'ajuntament vol mantenir les dates previstes per al nou equipament, que ha d'obrir el 19 de juny i ha d'inaugurar-se el dia 21. El projecte, que va ser impulsat per l'anterior govern municipal governat pel PSC i amb el suport d'ICV-EUiA, ha tingut un cost de 55 milions.

nou Mercat dels EncantsEl president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, no ha dubtat a qualificar de "nyap" les obres. "Unes goteres en un edifici nou sempre són inadmissibles, però quan passen en un edifici nou que ha costat 55 milions d'euros, això és un nyap", ha afirmat en un comunicat. A més, ha aprofitat per recordar que no és el primer consistori barceloní que pateix aquest problema: "Si Maragall ja va patir goteres a l'Estadi Olímpic, ara és Trias qui té goteres als Encants", ha ironitzat.

El vicepresident de l'Associació de Comerciants del Mercat dels Encants Vells de Barcelona, Armand Colás, ha manifestat que els titulars de les parades han quedat "sorpresos" per la inundació, si bé ha reconegut que no és la primera vegada que passa.

Incidents i deficiències

Colàs ha explicat que la part central del mercat ja es va omplir d'aigua fa mesos, quan el sostre no estava acabat. A més, ha indicat que ja els havien advertit que en dies de pluja i vent, algunes parades es podien mullar, per la qual cosa s'ha plantejat col·locar "tendals homogenis".

Els paradistes es mostren comprensius pel fet que l'episodi de pluges afectés la planta inferior, on hi ha el magatzem, per la mala connexió dels baixants de l'aigua (la causa que ha assenyalat el consistori). Però afirmen que el fet que s'inundés la part central del mercat a nivell de superfície era "impensable".

Després de l'incident, dimarts hi haurà una reunió entre els comerciants i els tècnics del consistori per aclarir què ha passat. Colàs ha avançat que els comerciants primer parlaran entre ells per unificar una posició.
nou Mercat dels Encants

Per la seva banda, l'ajuntament assegura que exigirà als arquitectes i l'empresa constructora que aprofitin els deu dies que queden abans d'estrenar-se el nou equipament perquè lliurin l'obra "amb els nivells de qualitat exigibles". El consistori assegura que els operaris treballen a preu fet i que arreglar les goteres no suposarà cap sobrecost.

Però el vicepresident de l'Associació de Comerciants dels Encants assenyala que no es podrà comprovar si hi ha risc que torni a passar fins que torni a ploure amb la mateixa intensitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut