Pla general dels treballadors d'Adif a la zona del descarrilament la R-15, a l'altura de Capçanes (Priorat). Imatge del 14 de juliol de 20…
Pla general dels treballadors d'Adif a la zona del descarrilament la R-15, a l'altura de Capçanes (Priorat). Imatge del 14 de juliol de 2017. (horitzontal)

Els combois tornaran a circular aquest dilluns per l'R15 després del descarrilament d'un tren de mercaderies al Priorat

ACN Barcelona.-Els trens tornaran a circular aquest dilluns a la línia R15, la que uneix Reus amb Móra la Nova, després de gairebé quatre dies sense servei arran del descarrilament, dijous a la tarda, d'un tren de mercaderies Els Guiamets i Marçà (Priorat). Ho han confirmat a l'ACN fonts d'Adif que, a l'espera de saber com es desenvolupen en les pròximes hores els darrers treballs de reparació i condicionament de la via, encara no ha pogut concretar l'hora exacta del restabliment de servei. Tot i així la previsió és que, si no pot ser a primera hora del matí serà, com a molt tard, pels volts del migdia. La companyia ha informat que, a banda de la retirada del comboi descarrilat, l'accident -en el que no van haver-hi ferits-, va malmetre mig quilòmetre de via i també va causar danys, amb idèntica longitud de tram, al sistema de senyalització i electrificació. Durant l'afectació, Renfe ha habilitat per als viatgers un pla de transport alternatiu amb autobusos que han el trajecte entre Móra la Nova i Reus i en sentit invers.

El descarrilament es va produir cap a les sis de la tarda de dijous quan tres vagons d'un tren de mercaderies van sortir de la via entre Els Guiamets i Marçà (Priorat). Una part dels vagons afectats van quedar clavats a l'entrada del túnel a l'altura de Capçanes. En el moment de l'accident, el tren afectat anava buit de càrrega i havia sortit de Samper de Calanda (Teruel) amb arribada prevista al Port de Tarragona.Com a conseqüència del descarrilament, un tren posterior que havia sortit de Flix a un quart de sis de la tarda amb destinació a Barcelona va haver d'aturar el trajecte i es van activar els protocols habituals per portar els 36 usuaris que hi viatjaven a la seva destinació.

Anar al contingut