Fotografia de família presa durant la inauguració de la Mostra VOC als cinemes Texas de Barcelona el 17 de novembre del 2016. Pla general. (Horitzon…
Fotografia de família presa durant la inauguració de la Mostra VOC als cinemes Texas de Barcelona el 17 de novembre del 2016. Pla general. (Horitzontal)

Els cinemes Texas de Barcelona acullen la inauguració de la Mostra Versió Original en Català

ACN Barcelona.-Els Cinemes Texas de Barcelona han acollit aquest dijous a la tarda la inauguració de la Mostra VOC (Versió Original en Català). Es tracta d'una acció que ha ideat Òmnium Cultural a través de la qual es farà arribar, de manera simultània a 25 ciutats, el "talent audiovisual català". La iniciativa tindrà uns guardons oberts al públic a través d'un premi popular, que se sumarà als Premis VOC atorgats per un jurat format per Àlex Gorina, Gina Tost, Jaume Martí, Ramon Termes i Patricia Font. El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la responsable del VOC a la Junta, Roser Sebastià, han encapçalat la inauguració.

Durant la presentació s'han projectat alguns dels curtmetratges que participen a la Mostra amb la presència d'alguns dels equips de rodatge, així com la pel·lícula 'El Rei Borni'.15 dels 122 curtmetratges presentats fins al passat 12 de setembre formen part de la selecció final que podrà veure's a diferents ubicacions ¿cinemes, teatres, ateneus, etc.¿en dues sessions de tres hores i mitja. El resultat dels premis, amb dotacions econòmiques de fins a 4.000 euros, es donarà a conèixer el divendres 2 de desembre. El jurat atorgarà un premi al Millor Curtmetratge, a la Millor Websèrie i al Millor Micrometratge. Per cadascuna d'aquestes categories hi haurà també el premi del públic.El projecte VOC, premis i mostra d'audiovisuals en català, impulsat per Òmnium Cultural, té com a objectiu potenciar la producció en llengua catalana així com la creació nous públics per a l'audiovisual i el cinema català, fomentant el coneixement de l'oferta en aquest idioma, ja sigui en versió original, subtitulada o doblada.

Anar al contingut