Barcelona

Els cigarrets electrònics també perjudiquen els fumadors passius

Els fumadors passius de cigarrets electrònics reben uns nivells de nicotina i substàncies tòxiques similars als del tabac convencional, segons un estudi de l'Institut Català d'Oncologia

RedaccióActualitzat

Els fumadors passius de cigarrets electrònics reben uns nivells de nicotina i substàncies tòxiques similars als del tabac convencional, segons un estudi de l'Institut Català de d'Oncologia, l'ICO. Aquesta recerca s'ha presentat durant la jornada "Cigarretes electròniques, interrogants oberts", organitzada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Segons aquest estudi, els cigarrets electrònics emeten nicotina i substàncies potencialment cancerígenes a l'ambient que el fumador passiu assimila en una proporció similar a la del tabac. L'estudi confirma així els riscos per als no fumadors de la cigarreta electrònica, segons el doctor Esteve Fernández, cap de control de tabac de l'ICO.

"Les persones que conviuen amb fumadors convencionals tenen nivells detectables de cotinina en saliva i en orina i, sorprenentment, aquests nivells no són excessivament més alts que els dels altres voluntaris que estan exposats a les cigarretes electròniques."

A les jornades hi participa també el director de control de tabaquisme de l'OMS, Armando Peruga, que ha insistit en la necessitat de regular legislativament la cigarreta electrònica.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut