Els cellers de la DO Pla de Bages pronostiquen una reducció del 15% en la producció però amb un raïm de "bona" qualitat

Manresa (ACN).- Els viticultors de la Denominació d'Origen Pla de Bages auguren una reducció del 15% en la producció respecte de l'any passat. Tot i això, cal tenir en compte que la verema del 2013 va ser "excepcionalment bona" i es va obtenir un increment de la producció d'entre el 5 i el 10% respecte de la mitjana. Malgrat aquesta "lleugera" caiguda, els cellers confien en obtenir una "bona" qualitat del raïm pel bon estat sanitari de la planta. Excepcionalment, aquest any la verema s'ha avançat uns quinze dies degut a les condicions meteorològiques d'aquest estiu, que han accelerat el temps de maduració de la planta. En alguns cellers com el Molí, als peus del Collbaix, la verema tan sols ha durat tres setmanes.
Els cellers de la DO Pla de Bages pronostiquen una reducció del 15% en la producció però amb un raïm de "bona" qualitat

Els cellers de la DO Pla de Bages pronostiquen una reducció del 15% en la producció però amb un raïm de "bona" qualitat

Manresa (ACN).- Els viticultors de la Denominació d'Origen Pla de Bages auguren una reducció del 15% en la producció respecte de l'any passat. Tot i això, cal tenir en compte que la verema del 2013 va ser "excepcionalment bona" i es va obtenir un increment de la producció d'entre el 5 i el 10% respecte de la mitjana. Malgrat aquesta "lleugera" caiguda, els cellers confien en obtenir una "bona" qualitat del raïm pel bon estat sanitari de la planta. Excepcionalment, aquest any la verema s'ha avançat uns quinze dies degut a les condicions meteorològiques d'aquest estiu, que han accelerat el temps de maduració de la planta. En alguns cellers com el Molí, als peus del Collbaix, la verema tan sols ha durat tres setmanes.