Talls a les carreteres contra els empresonaments d'independentistes

Els CDR han tallat aquest dimarts l'AP-7 i l'N-II a Figueres, l'A-2 a Soses, l'N-340 a les Cases d'Alcanar, i la Diagonal i la Meridiana a Barcelona

Actualitzat

Manifestants dels CDR de Figueres han tallat aquest dimarts l'AP-7 i l'N-II. A primera hora de la tarda s'han reobert les dues vies i s'ha anat restablint la circulació que ha estat afectada més de vuit hores.

 

 

Després que els Mossos desallotgessin les persones que tallaven l'AP-7 a Figueres, i abans que l'autopista s'hagués pogut reobrir al trànsit, els manifestants han anat a tallar l'N-II, per on s'havia desviat tot el trànsit.

 

Anterioment, els Mossos d'Esquadra han tret de la calçada les persones que, des de les sis del matí, tallaven l'AP-7 a Figueres. Ho han fet de manera pacífica, ja que els manifestants s'han assegut a terra oferint una resistència pacífica. Els agents els estan traient un per un.

 

 

 

L'operació s'ha fet ràpidament ja que el desplegament de policies era molt nombrós.

 

Els problemes de trànsit han continuat a les carreteres adjacents, per on s'han desviat els vehicles a conseqüència de la protesta, que ha durat més de sis hores.

 

 

Els Comitès de Defensa de la República, CDR, han convocat per a aquest dimarts diversos talls de carretera arreu de la xarxa viària catalana. Els principals s'han fet a les fronteres del Principat, a l'AP-7 a Figueres, l'N-340 a les Cases d'Alcanar en les dues direccions, i des de tres quarts d'11 del matí a l'A-2 a Soses, al Segrià.

A les Cases d'Alcanar, al tall a l'N-340, els Mossos d'Esquadra han desplaçat diverses furgonetes de forces antiavalots.

 

 

Els camions han estat desviats en aquest punt i el tall ja no té afectacions de trànsit.

 

 

Figueres

A Figueres, a les 10 del matí, els manifestants han aixecat el tall i s'han reagrupat més amunt de l'AP-7 per facilitar el pas dels camions per la sortida 3, Figueres Nord.

Els camions, que eren els únics atrapats a la zona i després d'aguna discussió amb els conductors afectats, finalment han pogut passar.

Els turismes i vehicles més petits atrapats han fet mitja volta i després de 7 quilòmetres en contradirecció han sortit per l'accés.

 

Més d'un miler de persones han tallat, des de les sis del matí, l'autopista AP-7 en els dos sentits de la marxa a l'alçada d'Hostalets de Llers, a l'Alt Empordà, a la sortida Figueres Nord.

S'han organitzat en grups per fer relleus i mantenir el tall 24 hores.

Les Cases d'Alcanar

Unes 200 persones han tallat l'N-340 a les Cases d'Alcanar al límit entre Catalunya i el País Valencià.

 

 

Trànsit ha senyalitzat desviaments per l'N-238 i la TP-3318.

 

Soses

L'A-2, a Soses, ha estat tallada en els dos sentits a quarts d'11 del matí i ha continuat fins a la tarda.

 

En aquest punt, trànsit ha fet recular els camions i vehicles atrapats entre les sortides de l'autopista.

 

 

Al voltant de les sis de la tarda, els Mossos han carregat per desallotjar els manifestants que tallaven l'A-2. La policia ha empès els concentrats amb els escuts i cops de porra fins que ha aconseguit apartar tothom de l'autovia.

L'actuació ha causat almenys un ferit: un home que ha estat atès pels serveis del Sistema d'Emergències Mèdiques i ha estat traslladat en ambulància a l'Hospital Arnau de Vilanova.

 

 

Segona tallada de l'A-2

Aquest és el segon dia consecutiu que el CDR talla l'A-2 en aquest punt en protesta per la detenció de Puigdemont, l'empresonament dels líders i polítics independentistes i a favor de la república i la vaga general.

Els manifestants han explicat que els talls que s'han fet a Barcelona apleguen grups més reduïts, unes 60 persones, perquè volen que siguin més simbòlics. Els esforços, han explicat a TV3, es concentren a tallar les vies que connecten les fronteres del Principat, com a Figueres i les Cases d'Alcanar o a Soses, a l'última sortida de l'A-2 abans d'entrar a Aragó.

Barcelona

També s'han bloquejat durant una hora els accessos a Barcelona per la Diagonal, a la Zona Universitària, i a la Meridiana, a Fabra i Puig. En aquests punts la circulació s'ha restablert. Els talls a Barcelona, a la Diagonal, a l'alçada de la Zona Universitària, i a la Meridiana, a Fabra i Puig, s'han aixecat cap a 2/4 de 9 i s'hi ha restablert la circulació.

Una persona ha estat detinguda per agredir els manifestants del CDR de Sant Andreu.

 

 

Els manifestants de la Meridiana s'han dirigit a la seu de la Tresoreria de la Seguretat Social, on han bloquejant l'accés durant una hora.

Un altre grup de persones ha tallat des de 2/4 de 8 la Diagonal de Barcelona, a la Zona Universitària. També ho han fet durant una hora, tot i que els laterals de l'avinguda sempre han estat oberts.

 

Convocats de matinada

La convocatòria del CDR de Girona reunia els manifestants a 2/4 de 4 de la matinada en un aparcament de la ciutat i advertia que la mobilització "està prevista 24 hores".

Des del pàrquing de la Copa, desenes de vehicles han sortit en caravana lenta fins al pròxim punt de trobada, un aparcament als afores de Bàscara. Un cop allà, i després de tres quarts d'hora d'espera, els cotxes han reprès la marxa fins al destí final, Hostalets.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut