Els catalans consumiran 1,6 milions de coques i llançaran 750.000 quilos de petards durant la revetlla de Sant Joan

Sant Joan és sinònim de coques, revetlles i petards, i enguany no serà una excepció. Es calcula que els catalans compraran més d'un milió i mig de coques, la major part de les quals es vendran a la demarcació de Barcelona. Segons les previsions del Gremi de Pastissers de Barcelona, la coca de brioix amb fruites i pinyons tornarà a ser la gran protagonista, malgrat l'auge d'altres de nova creació, com les coques farcides amb crema i xocolata. Les de llardons i les de crema i pinyons també tenen força tirada. Pel que fa als petards, els catalans en llançaran uns 750.000 quilos. <br><br>
Els catalans consumiran 1,6 milions de coques i llançaran 750.000 quilos de petards durant la revetlla de Sant Joan
Barcelona

Els catalans consumiran 1,6 milions de coques i llançaran 750.000 quilos de petards durant la revetlla de Sant Joan

Sant Joan és sinònim de coques, revetlles i petards, i enguany no serà una excepció. Es calcula que els catalans compraran més d'un milió i mig de coques, la major part de les quals es vendran a la demarcació de Barcelona. Segons les previsions del Gremi de Pastissers de Barcelona, la coca de brioix amb fruites i pinyons tornarà a ser la gran protagonista, malgrat l'auge d'altres de nova creació, com les coques farcides amb crema i xocolata. Les de llardons i les de crema i pinyons també tenen força tirada. Pel que fa als petards, els catalans en llançaran uns 750.000 quilos.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

L'any passat, la manipulació de petards, coets i bengales va causar 205 ferits a tot Catalunya. D'aquests, el 70% eren menors d'edat, la majoria dels quals tenien entre 10 i 16 anys. Per aquest motiu, la campanya de la Generalitat d'enguany va dirigida als pares, amb l'objectiu que coneguin i supervisin els petards que llancen els seus fills. Una de les recomanacions és comprar el material només en parades o botigues autoritzades. 


A més, com cada any amb motiu de la festivitat de Sant Joan, les autoritats extremen les precaucions davant el risc d'incendis pel llançaments de petards i per les fogueres que cremaran per celebrar l'arribada de l'estiu i la nit més curta de l'any. Només a Barcelona es calcula que s'hi celebraran una seixantena de revetlles populars i una vintena de fogueres, la meitat de les quals seran al districte de l'Eixample. La concentració més important de persones, però, es produirà a les platges barcelonines, on es preveu que unes 160.000 persones celebrin durant tota la nit i matinada la festivitat de Sant Joan.


Els bombers comptaran amb 150 efectius, un 10% més del que és habitual, per atendre possibles incidents. L'any passat van haver de fer fins a 115 sortides per petits incendis només a la capital catalana. A la demarcació de Lleida, l'elevat risc d'incendi per la sequera ha obligat a extremar les precaucions. La Direcció General d'Emergències mobilitzarà uns 300 efectius durant la matinada de divendres a dissabte, amb reforços a tots els parcs de bombers professionals i voluntaris i als controls centrals.


Inspeccions a les pastisseries


Enguany es compleixen quatre anys de la intoxicació massiva que va afectar més d'un miler de persones que van adquirir coques de Sant Joan elaborades amb crema en una pastisseria de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. Per evitar possibles intoxicacions, la Conselleria de Salut de la Generalitat ha intensificat les inspeccions tant a les pastisseries com als establiments que elaboren coques per a la revetlla de Sant Joan.


El Departament aconsella als consumidors que adquireixin les coques en establiments autoritzats per a l'elaboració i venda d'aliments i que mantinguin les coques elaborades amb nata o crema a la nevera. Salut recorda als pastissers que les coques farcides contenen ingredients que suposen "un mitjà òptim per a la supervivència i multiplicació de bacteris si no se segueixen unes bones pràctiques de manipulació".

ÀUDIOS RELACIONATS