Els tres representants del tripartit i el conseller Castells al consell de govern (Foto: EFE)
El tripartit descarta la compareixença d'exconsellers de CiU pel "cas Palau". (Foto: EFE)
Barcelona

Els catalans aproven la gestió del govern tripartit amb un 5,39

Els catalans aproven la gestió del govern tripartit amb una nota de 5,39 sobre 10 segons l'última enquesta del CEO, el Centre d'Estudis d'Opinió. Les polítiques més ben valorades són les relacionades amb els tranports, les infraestructures i els serveis socials. Les que tenen pitjor nota són les relacionades amb la gestió de l'economia.

Actualitzat
Un 5,39 sobre 10. És la nota que els catalans posen a la gestió del govern tripartit en l'últim any. Una valoració similar, tot i que una mica més baixa, de la que l'executiu català va obtenir ara fa un any, quan se'l va puntuar amb un 5,46. Aquesta és la principal conclusió de l'enquesta de "Percepció ciutadana de les polítiques públiques executades pel govern" el 2010, elaborada pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO).

Els catalans posen bona nota al govern en ports i aeroports (6,35), en transport públic (6,19) i sanitat (6,14), i mala nota en la lluita contra l'atur (3,37) o bé en l'estat de l'autogovern (4,59).

Malgrat que els sondejos sobre intenció de vot en les autonòmiques que se celebraran el 28 de novembre donen un clar avantatge a CiU, els enquestats creuen que el PSC és capaç d'afrontar millor problemes com l'atur, la inseguretat ciutadana, la corrupció o les relacions amb l'Estat.

El director del Centre d'Estudis d'Opinió, Gabriel Colomé, ha explicat aquesta aparent contradicció perquè els ciutadans opinen d'una manera "objectiva" quan se'ls pregunta sobre polítiques públiques i d'una forma "subjectiva" davant una enquesta sobre intenció de vot.

Més de la meitat dels enquestats, un 62,6%, no sap dir què quan se'ls pregunta què és el millor que ha fet el govern en l'últim any. Prop de la meitat, un 45,6%, tampoc no sap què dir quan se'l pregunta pel pitjor de la gestió del govern.
Anar al contingut