Barcelona

Els casos de tuberculosi a Barcelona augmenten un 15% el 2005

Els casos de tuberculosi a Barcelona han augmentat prop del 15 per cent en l'últim any, segons un informe de salut de l'Ajuntament. L'increment es concentra a la població d'origen immigrada i d'edats joves, i està vinculat amb les condicions de vida de les persones afectades. Tot i això, l'informe ha detectat un major compliment dels tractaments, fet que s'atribueix als agents de salut que actuen de mediadors amb els estrangers. D'altra banda, l'esperança de vida dels barcelonins ha augmentat en l'última dècada quatre anys en els homes i dos i mig en les dones. Els barcelonins viuen 77 anys i mig i les dones, 84.

Actualitzat

L'informe l'ha presentat la responsable de l'Agència de Salut pública de Barcelona, Imma Mayol, que ha assegurat que aquesta esperança de vida és de les més altes del món, "probablement la segona", ha assegurat.

L'informe, però, també recull el nombre d'ingressos a Urgències per consum de drogues, els ferits per accidents de trànsit o els infectats de sida. Aquest últim presenta una bona notícia, ja que hi ha un 30,5 per cent menys de nou casos, tot i que la majoria d'aquests nou casos són per relacions sexuals no protegides.

Pel que fa a les drogues, el 2005 hi va haver un 20 per cent més d'ingressos a Urgències per consum d'estupefaents, bàsicament de cocaïna i cànnabis. A més, hi ha hagut un augment d'un nou per cent de la mortalitat per sobredosi d'heroïna. També han augmentat els ferits per accidents de trànsit, que han crescut un quatre per cent. L'informe vincula l'increment amb la nova normativa, que permet a tothom amb carnet de cotxe conduir motos de fins a 125 centrímetres cúbics.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut