Els casos de salmonel·losis es redueixen més d'un 50% en sis anys

Barcelona (ACN).- Els casos de salmonel·losis s'han reduït més d'un 50% en sis anys, passant de 3.790 el 2004 a 1.693 el 2010. També s'han reduït els brots de malalties de transmissió alimentària causats per salmonel·la, passant de 39 el 2006 a vuit el 2010. El Departament de Salut ha emmarcat aquestes millores en l'augment d'esforços tant per part de l'administració com els avicultors, amb mesures de bioseguretat i vacunant les gallines ponedores i reproductores per tal de reduir la presència del bacteri. Segons dades epidemiològiques, és als ous i a la carn de pollastre els que més casos provoquen a Europa. Aquest tema s'ha tractat aquest dijous en el Congrés Internacional d'Autocontrol i Seguretat Alimentària.
Els casos de salmonel·losis es redueixen més d'un 50% en sis anys

Els casos de salmonel·losis es redueixen més d'un 50% en sis anys

Barcelona (ACN).- Els casos de salmonel·losis s'han reduït més d'un 50% en sis anys, passant de 3.790 el 2004 a 1.693 el 2010. També s'han reduït els brots de malalties de transmissió alimentària causats per salmonel·la, passant de 39 el 2006 a vuit el 2010. El Departament de Salut ha emmarcat aquestes millores en l'augment d'esforços tant per part de l'administració com els avicultors, amb mesures de bioseguretat i vacunant les gallines ponedores i reproductores per tal de reduir la presència del bacteri. Segons dades epidemiològiques, és als ous i a la carn de pollastre els que més casos provoquen a Europa. Aquest tema s'ha tractat aquest dijous en el Congrés Internacional d'Autocontrol i Seguretat Alimentària.