Els casos de còlera arriben al milió (Reuters)
Els casos de còlera arriben al milió (Reuters)
Sanà

Els casos de còlera al Iemen arriben al milió, enmig d'una "guerra salvatge"

Ho denuncia la Creu Roja, que alerta que vuit de cada deu habitants del país --de gairebé 30 milions-- necessiten ajuda humanitària de manera urgent

RedaccióActualitzat

El drama que viu el Iemen s'accentua encara més. La Creu Roja ha denunciat que la xifra de casos sospitosos de còlera ha arribat a un milió i que 2.226 persones han mort des que se'n va detectar el primer brot, a l'abril. Segons aquesta organització, cada dia "augmenta el patiment d'un país assetjat per una guerra salvatge".

Més del 80% d'una població de 28 milions d'habitants s'ha quedat sense aliments, combustible, aigua potable o accés a l'atenció mèdica, afirma la Creu Roja. El seu portaveu al Iemen, Adnan Hazam, ha explicat que les dades sobre la situació són "impactants" però "previsibles", tenint en compte el col·lapse del sistema sanitari i les restriccions imposades a algunes ajudes mèdiques i material sanitari bàsic.

 

 

La coalició àrab encapçalada per l'Aràbia Saudita que combat als rebels houthis del país del sud-oest d'Àsia manté un bloqueig aeri, terrestre i marítim que obstaculitza l'arribada d'ajuda humanitària. El subministrament d'aigua, limitadíssim, també s'ha deteriorat amb la guerra, i ha fet incrementar la violència al país.

El conflicte del Iemen es va originar fa tres anys, quan els rebels houthis van ocupar la capital, Sanà, i va guanyar dimensió internacional des que una coalició de països àrabs va començar a donar suport al govern del president Abd Rabbuh Mansur Hadi, el març del 2015.

Anar al contingut