Castelló

Els Carmelites Descalços de Castelló denuncien un religiós del seu orde per pederàstia

Els Carmelites Descalços de Castelló ha denunciat davant de la fiscalia un religiós del seu orde per un presumpte cas de pederàstia. Aquesta és la primera vegada que una congregació religiosa espanyola denuncia per abusos sexuals un dels seus membres i l'ha traslladat i aïllat a un monestir de Castella i Lleó. El bisbe de Castelló, Casimiro López, ha demanat perdó pels fets i ha qualificat d"'inadmissible en l'Església i en la societat" el cas de suposats abusos a un menor per part d'un integrant de l'orde dels Carmelites Descalços de Castelló.

Actualitzat
Els Carmelites Descalços de Castelló han traslladat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià una denúncia d'abusos a un menor per part d'un integrant del seu orde, tal com han precisat en un comunicat. La congregació indica que això "no suposa prejutjar cap conducta i que es fa amb ple respecte a la presumpció d'innocència de les persones".

La fiscalia, que ja ha acceptat el cas, estudiarà ara la denúncia que s'ha fet, segons el comunicat dels Carmelites, "seguint les recomanacions de l'Església catòlica".

Per la seva banda, el bisbe de Castelló ha qualificat d'inadmissible l'abús a un menor i ha demanat perdó, alhora que ha dit unir-se "al dolor de la víctima, dels seus pares i la família". Amb tot, ha conclòs que casos com aquest "no poden posar sota sospita tots els sacerdots, ni la disciplina del celibat per la qual es regeixen".
Anar al contingut