Madrid

Els caps policials que haurien amagat que l'àcid bòric relacionava l'11-M amb ETA aniran a judici

La jutge que instrueix el sumari del conegut com a "cas de l'àcid bòric" ha dictat l'obertura del judici oral contra els caps dels tres policies que van elaborar un informe on es relacionava ETA amb l'11-M. En una interlocutòria notificada aquest dimecres, la magistrada, Gemma Gallego, demana obrir el judici contra la cúpula de la Policia Científica per suposats delictes de falsedat documental, fals testimoni i encobriment.

Actualitzat
El comissari general de la Policia Científica, Miguel Ángel Santano, està acusat de falsedat documental, fals testimoni i encobriment, d'això últim, però, se'n salven el secretari general de la Comissaria General de la Policia Científica, Pedro Luis Mélida; el cap de la Unitat Central d'Analítica, José Andradas, i el cap de la secció de la Unitat d'Anàlisi, Francisco Ramírez. Aquests tres càrrecs estan acusats d'haver ordenat manipular l'informe de tres pèrits sobre una substància que es va trobar al domicili de Hassan el-Haski, un dels imputats per l'11-M.

La substància en qüestió era àcid bòric, i en l'informe els pèrits adjuntaven una sèrie d'observacions en les quals s'advertia que aquesta substància també s'havia trobat en altres casos relacionats amb la banda terrorista ETA. Els caps dels pèrits van ordenar que se suprimissin aquestes observacions i això és el que, segons la jutge Gallego, constitueix delicte.

Tant la Fiscalia de l'Estat com l'advocat de l'Estat van demanar el sobreseïment del cas en considerar que no hi havia delicte, mentre que l'acusació que exerceix l'Associació de Víctimes de l'11-M i Manos Limpias van insistir en la necessitat d'obrir el judici oral pels delictes que, finalment, la jutge ha decidit imputar.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut