TV3

Els caps de llista reprenen els mítings després del debat amb els actes centrals de mitja campanya

Després del debat a cinc a TV3, els candidats han tornat aquest dissabte als mítings. Actes centrals, en diuen, a mitja campanya. El dels socialistes, a Girona, i el d'Iniciativa, al barri de Sants. Destaca també el suport que ha rebut Duran i Lleida d'antics caps de llista, com Roca, Molins i Trias, els mítings d'Esquerra a Arenys i el del PP a Saragossa, potser el més multitudinari que ha fet Rajoy fins ara.

Actualitzat
En l'acte central del PSC a Girona, Carme Chacón, acompanyada pel cap de llista, Àlex Sáez, ha insistit que l'arribada o no de Rajoy a La Moncloa pot dependre dels vots catalans i per això posava la demarcació de Girona com a model. Joaquim Nadal acusava en el míting Convergència i Unió de traïció, per haver donat al PP, diu, carta de naturalesa en la política catalana. En clau de partit i en vigílies del congrés del desembre, Nadal és partidari de fer autocrítica. El candidat del PSOE a la presidència del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba ha insistit que convé que Europa es mantingui unida per sortir de la crisi, però que també cal plantar cara i dir als que les defensen que no n'hi ha prou amb les polítiques d'ajustos que aquest últim trimestre han causat l'estancament de les economies dels països de la zona euro. Segons Rubalcaba, el PP no parla clarament del seu programa per no perdre vots.

Tres dècades de grup parlamentari de CiU a Madrid han fet costat a Duran. No hi era el primer cap de llista, Jordi Pujol, però sí els seus successors, Miquel Roca, Joaquim Molins, Xavier Trias i l'actual candidat, que ha reclamat concentrar el vot en la federació nacionalista. Un Roca en plena forma ha demanat votar Duran per ajudar Mas. Molins i Trias han recordat que, tot i les majories absolutes del PP, CiU sempre ha pogut influir a Madrid. En un acte davant de més de 300 persones a Figueres, Artur Mas ha demanat que no es votin partits sucursalistes i que, si es vol reclamar el dret a decidir de Catalunya, s'aposti per Convergència i Unió. Votar CiU, assegura Mas, és ajudar el govern perquè tingui prou força a Madrid.

A Canovelles, i sense Jorge Fernández, que continua amb laringitis i el metge li ha prescrit que no parli durant dos dies, Jorge Moragas i Alícia Sánchez-Camacho han dit que votar PSC o CiU no serveix per sortir de la crisi. A l'acte més gran del PP en aquesta campanya, a Saragossa, Mariano Rajoy ha fet una defensa dels polítics davant dels tecnòcrates i ha reivindicat la sobirania popular per sobre dels mercats. De tota manera, el candidat popular ha continuat llançant missatges de tranquil·litat a Brussel·les de compliment dels compromisos.

A Arenys de Mar, a tocar d'on va començar tot el procés de consultes per la independència, el candidat de la coalició liderada per Esquerra, Alfred Bosch, ha carregat contra els caps de llista de CiU i PSC i s'ha preguntat per "l'obsessió de Duran i Lleida amb el PP". Al matí, des de la plaça del Rei de Barcelona, la formació ha escenificat el despertar del país.

Arribada en bloc de dirigents i candidats d'Iniciativa-Esquerra Unida a l'acte central de campanya de la coalició que ha omplert les Cotxeres de Sants de Barcelona. L'acte ha començat a ritme de blues, el blues de la inflació cantat per Big Mama. El candidat Joan Coscubiela ha fet una crida a agrupar el vot d'esquerra.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut