El Vaticà

Els capellans podran absoldre del pecat de l'avortament "a qui l'hagi practicat i n'estigui penedit"

El papa concedeix aquesta possibilitat als capellans, només durant el jubileu de la Misericòrdia, que comença el 8 de desembre d'aquest any i acaba el 20 de novembre del 2016

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha concedit avui als capellans la possibilitat que absolguin del pecat de l'avortament "a qui l'hagi practicat i n'estigui penedit de tot cor". Aquesta via d'absolució es faria, en principi, només durant el jubileu de la Misericòrdia, un període que comença el 8 de desembre d'aquest any i acaba el 20 de novembre de l'any 2016. La decisió del papa s'ha fet pública avui al Vaticà, tot i que ja s'havia apuntat en diverses ocasions.

Segons la doctrina catòlica, l'avortament és un pecat greu que comporta l'excomunió i un capellà només pot absoldre d'una pràctica com aquesta per ordre d'un bisbe o del mateix pontífex.

Francesc assenyala que "el perdó de Déu no es pot negar a tothom que s'hagi penedit". El papa afegeix que "un dels problemes greus del nostre temps és, certament, la modificació de la relació amb la vida" i que "alguns viuen el drama de l'avortament amb una consciència superficial, sense adonar-se del gravíssim mal que suposa un acte d'aquest tipus". En aquest document, el pontífex remarca: "Sé que és un drama existencial i moral. He trobat moltes dones que porten al cor una cicatriu per haver fet aquesta elecció dolorosa". I afegeix que els capellans "s'han de preparar per combinar paraules d'acollida amb una reflexió que ajudi a comprendre el pecat comès, i indicar un itinerari de conversió."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut