Barcelona

Els candidats esgoten les últimes hores de campanya a dos dies de la celebració de les eleccions

Els candidats a la Generalitat aprofiten els dos dies que queden per les eleccions per culminar les seves campanyes. CiU ha celebrat una gran festa aquesta tarda a Badalona, on, amb un to poc crític amb la resta de candidats, Mas fins i tot ha elogiat la feina de Maragall com a president català. La jornada ha deixat la imatge d'un altre esmorzar, el que han compartit el president del Barça i el candidat del PSC, José Montilla, qui ha acusat Mas de ser un "perdonavides". ERC ha desplegat tota la seva artilleria en un multitudinari míting al Palau de la Música Catalana. Piqué ha dit que Mas haurà de rectificar si, finalment, necessita els vots del PPC, i Saura ha instat els joves a "no passar" de les eleccions.

Actualitzat
Gran festa avui per als simpatitzants i candidats de Convergència i Unió. La federació nacionalista ha reunit prop de 14.000 persones al Pavelló Olímpic de Badalona en el seu míting més multitudinari, un acte que ha comptat amb la presència de la plana major de CiU, inclòs el seu secretari general, Josep Antoni Duran Lleida, i el seu president fundador i expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. En un discurs de to més personal que polític, amb escasses referències crítiques als seus adversaris polítics i amb major èmfasi en la seva declaració d'intencions, Mas ha homenatjat Pujol, pels seus 23 anys de govern, i Duran, per coliderar el projecte de la formació nacionalista.

Des de Tortosa i acompanyat pel cap de llista del PSC per Tarragona, Xavier Sabaté, el candidat del PSC, José Montilla, ha volgut defensar el paper que va tenir el seu partit en la derogació del Pla Hidrològic. Montilla també ha definit el PSC com un partit plural i ho ha fet contraposant-lo a les polítiques de Convergència i Unió. Montilla ha dit que els nacionalistes es pensen que Catalunya és de la seva propietat i ha qualificat Mas de "perdonavides". Ha presentat el PSC com l'única garantia per derrotar la dreta i perquè, després de les eleccions, hi hagi un govern seriós. Al matí, Montilla ha esmorzat amb Laporta, tal com també ho va fer ahir Artur Mas.

Esquerra Republicana ha celebrat un multitudinari acte al Palau de la Música, on Joan Puigcercós ha proclamat Carod "síntesi" del catalanisme de Pujol i Maragall. Ha admès la catalanitat i el coneixement de tots dos presidents, però també ha constatat el "regust" negatiu que han deixat. Per la seva banda, Carod-Rovira ha defensat especialment l'eficàcia del tàndem que conforma al costat de Puigcercós i que, al seu parer, ha quedat palesa en aquesta campanya electoral, i ha advocat per un projecte nacional "que no posa barreres i és integrador" per avançar també cap al benestar social.

Josep Piqué ha donat la seva "paraula" i ha reivindicat la seva "dignitat personal i política" assegurant que reclamarà a CiU una "rectificació en tota regla" si finalment necessita els vots del PP per arribar al govern. Al matí, a Lleida, ha advertit els votants socialistes que el partit al qual voten ja no garanteix la tranquil·litat entre Catalunya i Espanya, perquè ha "traït" la Constitució. També ha avisat que els que voten CiU "es trobaran amb ERC al govern". El candidat popular ha estat aquest diumenge a Torrefarrera en el tancament de campanya a les terres de Ponent, on ha visitat el mercat municipal.

A Igualada, Joan Saura ha instat els joves a "no passar" de les eleccions i ha dit que un govern amb CiU suposaria "un pas enrere". Al matí, a Vilanova, ha explicat que "respecta" les reunions de Mas i Montilla amb el president del Barça, Joan Laporta, que al seu parer "no són criticables", però ha assegurat que els ecosocialistes "no seguiran aquest camí". Saura ha demanat a Montilla que sigui més explícit quan diu que només presidirà un "govern de progrés", i deixi clar que aquest tipus de govern no es pot fer amb CiU.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut