Los Angeles

Els candidats demòcrates dels Estats Units escruten el seu llinatge i arriben a Hollywood

La cursa dels candidats a la presidència de la Casa Blanca està farcida d'episodis que no tenen res a veure amb la política, però que poden fer guanyar vots. Ara, els admiradors de Barack Obama i els de Hillary Clinton s'han llançat a esbrinar quina relació tenen amb els actors de Hollywood. I resulta que ell està emparentat amb Brad Pitt i ella amb Angelina Jolie.

Actualitzat
Així ho afirma un estudi de la New England Historic Genealogical Society de Boston, que, mitjançant el desenvolupament d'arbres genealògics, s'atreveix a vincular el candidat demòcrata amb sis expresidents dels Estats Units amb els quals tindria un parentiu de cosí en novè grau. Entre els presidents hi trobaríem el mateix George Bush i el seu pare, George W. Bush, Gerald Ford, Lyndon Johnson, Harry Truman i James Madison.

Altres cosins d'Obama, també per part de mare -que és originària de Kansas-, serien personatges com el primer ministre britànic Winston Churchill.


Hillary té més glamur

Per la seva banda, els cosins llunyans de Hillary Clinton són encara mes glamurosos. A més d'Angelina Jolie, són parents de la candidata les artistes Madonna, Celine Dion i Alanis Morissette. A diferència d'Obama, que troba els seus llinatges per l'Atlàntic mitjà i el sud del país, Clinton es relaciona amb aquests famosos gràcies a ancestres comuns al Canadà.

Aquesta societat genealògica data de 1845 i és la més antiga dels Estats Units sense interès comercial.

Però en el que de veritat estan interessats els candidats és a oferir alternatives a les grans preocupacions dels votants, com la crisi hipotecària i financera que afecta els ciutadans, així com la imminent entrada en recessió de l'economia nord-americana.
La cada vegada més llarga i negativa campanya entre tots dos candidats demòcrates està començant a passar-los factura. Segons una enquesta publicada avui, entre el 20 i el 30 per cent dels votants d'un candidat i l'altre votaran el republicà John McCain a les eleccions del novembre si el seu candidat no és a la lluita per la presidència.
Anar al contingut