Barcelona

Els candidats de Barcelona dediquen la primera jornada de campanya als barris

Els alcaldables de Barcelona s'han passejat aquest divendres pels barris de la ciutat. Jordi Hereu ha anat al feu socialista de Nou Barris, on ha recordat l'històric Antonio Santiburcio, i ha passat per la Fira de Sant Ponç, al Raval. Allà també han vist el candidat de CiU, Xavier Trias, que ha promès lleialtat a futurs socis de govern, i el del PPC, Alberto Fernández, que s'ha compromès a dinamitzar el Paral·lel. Jordi Portabella, d'ERC, ha anunciat des de Gràcia que posarà 10.000 pisos buits al mercat de lloguer. I Imma Mayol, d'ICV-EUiA , ha reclamat el dret de vot dels immigrants a les municipals.

Actualitzat
Jordi Hereu s’ha desplaçat fins a Nou Barris, on s’ha compromès a convertir en equipaments quatre antigues masies, com la de Can Carrera, situada al bell mig del Parc Central. Allà ha tingut un record per Antonio Santiburcio, que va ser durant molts anys regidor del districte. El candidat del PSC encara ha tingut temps d’anar a la Fira de Sant Ponç, on ha comprat unes gotes per evitar l’afonia. A banda, l’alcaldable del PSC ha rebut el suport d’una vuitantena de personatges populars que han firmat un manifest a favor seu. Entre aquests hi ha Judit Mascó, Amparo Moreno, Josep Maria Pou, Pepe Rubianes i Justo Molinero, de qui es dóna la circumstància que és militant de CDC.

El candidat de CiU, Xavier Trias, ha promès lleialtat als futurs socis de govern, en cas que es converteixi en alcalde de Barcelona a partir d’un pacte. Trias ha considerat que els actuals socis del PSC han patit “deslleialtats sorprenents” que, ha dit, “jo mai faré”. Trias ha passejat pel Poblenou, on ha proposat cobrir la ronda litoral i exigir a Foment que hi construeixi un tercer carril. Al Raval, a la Fira de Sant Ponç, Trias, a qui acompanyava Artur Mas, ha contestat amb un “A veure si és veritat” a les persones que li deien que el votarien.

El candidat del PPC, Alberto Fernández, s’ha compromès a dinamitzar el Paral·lel perquè torni a ser “el centre cultural i artístic” de la ciutat i ha afegit que recuperarà el Teatre Arnau. Després de visitar la Fira de Sant Ponç, Fernández ha anat al Poble Sec, on ha dit que la població immigrada que hi ha “té drets però també obligacions respecte al barri que l’ha acollit”.

El republicà Jordi Portabella ha escollit la plaça Rius i Taulet de Gràcia per presentar la seva proposta d’habitage, que passa per posar al mercat de lloguer 10.000 pisos buits. Portabella ha explicat que aquest fet aconseguiria reduir un 10% els preus del lloguer a la capital catalana. El candidat ha explicat que a Barcelona hi ha ara mateix uns 16.000 pisos buits.

I la candidata d’ICV-EUiA, Imma Mayol, ha defensat des de Tribuna Barcelona el drets dels immigrants a votar a les municipals. Segons ha dit, la situació actual és de “democràcia amputada”, perquè hi ha 84.000 persones, només a Barcelona, que no poden votar per aquest fet.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut