Els canadencs podran viatjar amb avió amb 30 grams de cànnabis en vols interiors

La mesura entra en vigor el 17 d'octubre, el primer dia que es legalitza el consum de marihuana a tot el país

RedaccióActualitzat

Els ciutadans del Canadà podran portar al damunt fins a 30 grams de cànnabis quan viatgin en avió sempre que sigui en vols interiors.

La mesura entrarà en vigor el 17 d'octubre, el primer dia que serà legalitzat el consum d'aquesta droga a tot el país.

La legalització del consum del cànnabis més enllà de la finalitat terapèutica, aprovada pel Senat a l'estiu, era una promesa electoral del primer ministre, Justin Trudeau, que d'aquesta manera vol combatre les màfies de la droga.

 

La possibilitat de viatjar amb droga a l'equipatge l'ha explicada a l'agència France Presse la portaveu del Ministeri de Transports, Delphine Denis.

"Els passatgers podran transportar una quantitat legal de cànnabis, 30 grams, en l'equipatge, ja sigui a la cabina o facturat, si viatgen en un vol interior."

Denis ha remarcat que la possessió de cànnabis en vols internacionals continuarà sent il·legal, i que els passatgers que violin la llei s'exposen a "greus sancions penals".

 

Notícia relacionada: Coca-Cola podria treure al mercat una beguda amb un derivat del cànnabis

 

Viatjar a l'estranger amb droga serà il·legal fins i tot si es vola a estats dels Estats Units que han legalitzat el consum terapèutic de la marihuana, com Washington, a la frontera amb el Canadà.

 

Fumar marihuana dins dels avions, igual que fumar tabac, estarà prohibit.

 

ARXIVAT A:
DroguesCànnabisMarihuana
Anar al contingut