Bàscara

Els camions deixen de circular pel tram gironí de l'N-II

Els camions de quatre eixos o més han de circular per l'autopista per anar de Maçanet de la Selva a la Jonquera. S'escolta així una petició llargament reivindicada pels veïns, que volien posar fi al pas de camions per l'N-II en un tram que passa per l'interior de diversos municipis i que encara està pendent de desdoblar.

RedaccióActualitzat
Des d'aquest divendres a la mitjanit, els camions ja no circulen pel tram gironí de la Nacional II, una carretera pendent de desdoblar i que encara travessa alguns nuclis urbans. Els vehicles que tinguin quatre eixos o més no poden passar pels 81 quilòmetres d'aquesta via entre Maçanet de la Selva i la Jonquera i hauran de circular per l'autopista.

Per compensar-los l'increment de costos s'han previst unes bonificacions del peatge, que són del 35% per als camions que fan tot el recorregut i del 50% per als que fan trajectes interns. Els camioners només poden sortir de l'autopista per carregar o descarregar, i per anar a repostar, una excepció que no inclou la travessia de Bàscara, on queda totalment prohibit el pas de camions.

La multa per l'incompliment d'aquestes normes és de 500 euros. El Departament de Territori calcula que amb aquesta restricció es desviaran cada dia cap a l'autopista prop de 3.000 camions que fins ara feien servir la nacional.

Amb aquest canvi, es dóna finalment una resposta a les reivindicacions dels veïns de les poblacions que travessa la carretera després de mesos de protestes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut