Regne Unit

Els britànics troben pesticida en un producte etiquetat com a biològic importat de l'estat espanyol

Les autoritats sanitàries britàniques han detectat la presència d'un pesticida en un producte biològic importat de l'estat espanyol, segons publica el diari "The Guardian". És la primera vegada que el comitè britànic de residus de pesticides en troba en un aliment etiquetat com a biològic. El producte que suposadament conté pesticides és un all, i té nivells molt elevats d'un element químic que podria ser cancerigen. Els nivells estan fins i tot per sobre del que es permet aplicar als productes que no pertanyen a l'agricultura biològica.

Actualitzat

Sanitat ha detectat pesticida en un all suposadament biològic importat d'Espanya i que es ven a la principal cadena britànica de supermercats: Tesco. L'all té nivells molt elevats de carbendazim, que pot ser cancerigen i produeix alteracions hormonals. Segons descriu la xarxa Acció contra els Pesticides, es tracta d'un dels residus més preocupants dels que s'utilitzen habitualment a l'agricultura. A més, "The Guardian" assegura que els residus superaven els nivells de seguretat legal establerts per a productes biològics.

Segons l'informe del comitè, s'han trobat residus de pesticides en dues cinquenes parts de les 1.247 mostres de productes no biològics. En 25 casos els nivells estaven per sobre dels permesos. Algunes fruites exòtiques com els mangos tenien els nivells de residus superiors a la mitjana, com també taronges i pomes, algunes procedents del sud d'Àfrica.

Es tracta de la primera vegada que el comitè britànic de residus de pesticides, un organisme que depèn del mateix govern britànic, ha descobert pesticides en un aliment etiquetat com a biològic.

Anar al contingut