Imatge de les banderes del Regne Unit i de la Unió Europea (Foto: Reuters)
Londres

Els britànics que volen sortir de la UE superen per poc els partidaris de quedar-s'hi

Un sondeig que publica el diari "The Times" dóna de moment un lleuger avantatge de tres punts dels britànics partidaris de sortir de la Unió Europea. Un 40% dels consultats prefereix sortir-ne i un 37% opta per quedar-se a la UE. La consulta es publica després que el primer ministre britànic, David Cameron, anunciés la seva intenció de convocar un referèndum per preguntar als ciutadans si volen continuar a la Unió.

RedaccióActualitzat
La possible sortida del Regne Unit de la UE té gairebé el mateix percentatge de suport per als britànics, segons un sondeig publicat al diari "The Times", dos dies després que el primer ministre, David Cameron, anunciés el seu compromís a celebrar un referèndum. Ara mateix, però, guanyen per poc els partidaris de sortir de la UE. Un 40% prefereix aquesta opció davant un 37%, que vol quedar-s'hi.

La consulta es va fer dimecres, quan David Cameron va explicar que si guanyava les eleccions del 2015 convocaria un plebiscit sobre la permanència o sortida de la UE. A l'enquesta es va preguntar a unes dues mil persones que van respondre en línia i que, segons "The Times", representen el conjunt polític i demogràfic del país.

El diari apunta que els resultats són molt ajustats i que el nombre d'indecisos s'eleva al 23%, una circumstància que fa "impossible" aventurar quina de les dues opcions guanyaria.


Anar al contingut