Una membre de les Girl Scouts durant una cerimònia a Los Angeles (Reuters)
Les Girl Scouts, fundades el 1912, s'han reivindicat després de conèixer la decisió de l'organització masculina (Reuters)
Redacció

Els Boy Scouts nord-americans acceptaran nenes

Decisió històrica de l'organització d'escoltes, que fins ara vetava l'accés de les nenes a les seccions més populars

Nova YorkActualitzat

Els Boy Scouts d'Amèrica començaran a acceptar nenes com a membres de ple dret a partir de l'any que ve. Fins ara, les nenes només podien participar en seccions menors, però no al programa més popular, el Club Scout, adreçat a nens de 7 a 10 anys.

Més endavant, també incorporaran nenes més grans. Aquesta decisió històrica els permetrà arribar a la menció d'Eagle Scout, la més important a què poden aspirar els membres de l'organització, que té més de tres milions d'afiliats a tots els Estats Units.

Després d'anys de rebre peticions en aquest sentit, l'organització, fundada el 1910, ha afirmat en un comunicat que la decisió va en consonància amb l'evolució de les famílies:

 

"Creiem que s'ha d'evolucionar peremptòriament perquè els nostres programes es corresponguin amb les necessitats de les famílies interessades a proporcionar experiències positives per als seus fills que els puguin durar tota la vida."

 

L'agost passat, una representant de les Girl Scouts dels Estats Units va acusar els Boy Scouts de fer una "campanya encoberta" per atraure nenes, per compensar el descens d'afiliats. Després de l'anunci, les Girl Scouts han remarcat que són "expertes en nenes".

 

 

Les colles ja existents podran decidir si continuen sent exclusives per a nens o es fan mixtes, encara que als grups no es barrejaran nens i nenes.

Entre els que s'han mostrat sorpresos per la decisió dels Boy Scouts hi ha el fill del president nord-americà, Donald Trump Junior, que ha recordat que ja hi ha una organització femenina.

 

 

Al gener, els Boy Scouts ja van aixecar el veto als menors transsexuals.

Anar al contingut