Un comerç de rebaixes
Els horaris comercials es fixaran segons la normativa catalana
Barcelona

Els botiguers preveuen unes bones rebaixes després d'un Nadal fluix

Els botiguers confien que la campanya de rebaixes serà bona després que les vendes al Nadal han estat minses. El secretari general de la Confederació Catalana de Comerç, Miguel Àngel Fraile, ha parlat d'unes rebaixes amb descomptes d'entre el 40 i el 50% des del primer dia. Això, després de valorar com a "fluixa" la campanya de Nadal, tot i reconèixer que les vendes s'han incrementat la setmana abans de Reis. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Fraile ha admès que els botiguers "vam punxar" en la segona quinzena de desembre, però que les compres s'han reactivat a mesura que s'ha acostat el dia de Reis.

RedaccióActualitzat
El secretari general de la Confederació Catalana de Comerç, Miquel Àngel Fraile, ha explicat que la gent s'ha concentrat en la despesa dels Reis, perquè és "la que els sembla imprescindible". En aquest sentit, ha avançat que la crisi no repercutirà en els regals dels nens.

"Els nens no patiran, tindran les seves joguines. Però els últims quinze dies de desembre vam punxar. Aquesta és la realitat", ha apuntat. Segons ha indicat als micròfons de Catalunya Ràdio, en aquest descens de la despesa hi van tenir a veure "els diversos missatges que van sorgir respecte les pagues de funcionaris, i després sobre la pujada de l'IRPF".

Tancaments després de festes

Fraile no ha augurat un futur gaire optimista als comerços de la ciutat de Barcelona i ha pronosticat el tancament d'establiments després de les festes de Nadal: "És possible que hi hagi una reducció de punts de venda".

El secretari general de la Confederació Catalana de Comerç ha recordat que el descens acumulat és molt fort, "estem entre un 17 i un 18% al llarg de tot l'any". Fraile ha conclòs que "lògicament moltes botigues no es poden mantenir així".

Amb tot, ha volgut remarcar que el petit comerç resisteix més.
Anar al contingut