Marta Botet és una "booktuber" que recomana lectures des del blog "Recomanacions de llibres"
Marta Botet és una "booktuber" que fa recomana lectures des del blog "Recomanacions de llibres"
Barcelona

Els "booktubers" i les obres de "fanfiction" triomfen a internet entre els joves

Internet i les xarxes socials obren noves possibilitats per a la literatura

RedaccióActualitzat

Internet i les xarxes socials també poden obrir noves possibilitats per a la literatura. Els últims anys ha aparegut la figura del "booktuber", un apassionat de la lectura -molt sovint jove- que recomana llibres a YouTube, i un nou gènere: el "fanfiction".

Els autors de "fanfiction" són fans d'una novel·la, d'una pel·lícula o d'un grup musical que s'inventen i escriuen noves històries amb els mateixos protagonistes per allargar el fenomen. L'últim èxit és "After". Està inspirat en el grup musical One Direction. L'autora és Anna Todd, una maquilladora i fan de la banda que ha escrit una història d'amor entre un dels cantants i una noia de la universitat. El llibre s'ha publicat a 23 països i suma milions de joves lectors.

S'han escrit "fanfictions" de Harry Potter, del Senyor dels Anells i de la pel·lícula "Crepúsculo" o de "Cinquanta ombres d'en Grey". El llenguatge és directe i improvisat, com es comuniquen els joves per internet.

Precisament, hi ha un altre fenomen molt estès a la xarxa entre els joves. Sön els "booktubers", autèntics crítics literaris a la xarxa. Joves àvids de lectura recomanen a YouTube els llibres que més els agraden i tenen milers de seguidors, com la nord-americana Cassidy Jay Tuck, que s'emociona recomanant llibres.

A Catalunya hi ha diversos "booktubers", com la Marta Botet, des del blog "Recomanacions de llibres".

Anar al contingut