Catalunya

Els Bombers treballen per apagar fins a cinc incendis que cremen a la geografia catalana

Catalunya crema amb cinc incendis que s'han declarat a les demarcacions de Barcelona, Lleida i Girona. A Santa Coloma de Gramenet hi ha el foc més important, ja que amenaça habitatges i vehicles al barri de Singuerlín. A Argençola hi ha un altre incendi que ha obligat a desallotjar alguns veïns. També hi ha focs a Llagostera, Isona i la Conca Dallà, encara que menys importants.

Actualitzat

Un total de set dotacions aèries i 30 de terrestres dels Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció d'un incendi a Santa Coloma de Gramenet. El foc, que s'ha iniciat al migdia per causes encara desconegudes, crema una zona boscosa pròxima a habitatges i vehicles estacionats coneguda com a Peu de la Guinardera, al barri de Singuerlín. L'incendi està estabilitzat i no ha afectat cap habitatge ni ha calgut desallotjar cap veí.

A Argençola (Barcelona) crema un altre incendi des d'aquest migdia. En les tasques d'extinció hi treballen un total de 20 dotacions terrestres i 9 mitjans aeris. El foc, que també amenaça el municipi proper de Carbassí, ha obligat a evacuar una dona de la masia de Can Borràs com a mesura preventiva. De moment, no ha fet falta desallotjar cap nucli, encara que els bombers no descarten evacuar alguna masia de la zona per si de cas.

Els altres tres incendis que afecten Catalunya, que es veuen afectats pel fort vent i les altes temperatures, són de menor importància. En aquests moments les flames cremen els municipis de Llagostera (Girona), Isona (Lleida) i la Conca Dallà (Lleida).

Anar al contingut