Montferri

Els bombers remullen tota la nit el foc de Montferri, que podria ser provocat

Les primeres hipòtesis sobre l'origen de l'incendi de Montferri, a l'Alt Camp, apunten que hauria estat provocat. Així ho ha manifestat l'alcalde de la població, Xavier Esplugues, que ha destacat que el foc es va originar en dos punts diferents. Les flames van començar a primera hora de la tarda de dissabte i al vespre el foc ja estava en fase de control. Durant tota la tarda de diumenge, una quinzena de dotacions terrestres i quatre helicòpters han treballat per remullar la zona afectada pel foc i evitar que hi hagi revifalles. Quatre dotacions s'hi han estat tota la nit per tal de donar per extingit l'incendi. En total s'ha cremat una superfície d'unes 90 hectàrees de vegetació, bàsicament de pi blanc i vinyes, 60 de les quals pertanyen a un pla especial d'interès natural (PEIN).

Actualitzat
Els bombers han remullat tota la nit d'aquest diumenge la zona afectada per l'incendi declarat dissabte al municipi de Montferri, a l'Alt Camp. Des de dos quarts de deu del vespre de dissabte, el foc està en fase de control i, després de treballar-hi tota la nit, ha estat controlat aquest diumenge. S'espera que aquest dilluns es pugui donar finalment per extingit.

Les flames han obligat a desallotjar tres masies i a tallar un quilòmetre de la comarcal T-204, però a hores d'ara el trànsit ja s'ha restablert en aquesta via. Per la seva banda, els veïns ja poden tornar a sortir al carrer després d'unes hores en què estaven confinats a casa pel fum.

Els bombers van rebre l'avís de l'incendi dissabte a dos quarts de tres de la tarda i fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar unes 43 dotacions terrestres i 19 mitjans aeris, que es van retirar dissabte quan es va fer fosc.

El foc va començar al peu de la Tossa Grossa de Montferri, la muntanya que hi ha al sud del nucli de població, al peu de la carretera T-204. En poca estona les flames van avançar en dos fronts, l'un cap a Rodonyà i l'altre molt a prop del poble de Montferri, al barranc del torrent del Còdol. El primer focus s'ha pogut estabilitzar de seguida però l'altre ha continuat cremant.

L'incendi ha cremat una superfície aproximada de 90 hectàrees agrícoles i forestals, 60 de les quals pertanyen al Pla Especial d'Interès Natural (PEIN) Riu Gaià-Albereda de Santes Creus. Prop de 28 hectàrees cremades són bàsicament pinedes, 4 són de terrenys de conreu i la resta de matolls.

El cos d'agents rurals investigarà les causes de l'incendi, tot i que l'alcalde de la localitat sospita que les flames podrien haver estat provocades, ja que es va iniciar en dos punts de forma simultània.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut