Tres bombers ruixen una zona agrícola afectada pel foc de Sant Fruitós de Bages. ACN
Tres bombers ruixen una zona agrícola afectada pel foc de Sant Fruitós de Bages. ACN
Sant Fruitós de Bages

Els Bombers remullen les restes de l'incendi del Bages, que ha cremat 80 hectàrees

S'ha activat el pla INFOCAT coincidit amb la revetlla de Sant Joan

RedaccióActualitzat

Els Bombers continuen treballant remullant la zona afectada per l'incendi que es va declarar dijous a primera hora de la tarda a Sant Fruitós de Bages. Aquesta nit, una vintena de dotacions han vigilat els marges del foc i han controlat l'aparició de fumeres i punts calents. Els vehicles s'han anat retirant progressivament a partir de la mitjanit i ara queden dues dotacions fent tasques de vigilància i extinció del perímetre. 

Segons dades provisionals dels Agents Rurals, l'àrea total afectada per aquest incendi està al voltant de 80 hectàrees de vegetació, en la seva majoria agrícola.

Dins el perímetre afectat s'hi troba una casa aïllada, on no hi havia ningú en el moment de l'incendi. Va resultar afectat pel foc un cobert annex a l'habitatge, que s'utilitzava com a llenyer. També va cremar un vehicle en desús a l'exterior d'una ferrovelleria i van resultar afectades les portes i finestres d'una granja ramadera aïllada i sense animals a l'interior.

Agents Rurals i Bombers han confirmat que la hipòtesi principal amb què treballen és que l'origen de l'incendi sigui una burilla que algú va llançar al voral d'un camí. El cap dels Agents Rurals al Bages va dir que "està garantit al 100% que la causa de l'incendi és el factor humà". De fet, va detallar que van localitzar la burilla que podria haver causat l'incendi i en aquests moments l'està analitzant la policia científica.

Extremar precaucions a la revetlla

Protecció Civil demana als ciutadans que extremin la precaució en les activitats a l'exterior per aquesta nit. S'ha activat el pla INFOCAT coincidit amb la revetlla de Sant Joan

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen la possibilitat que se superi el llindar de temperatures extremes per aquesta època de l'any a molts punts de Catalunya. Aquestes temperatures extremes afectaran principalment les comarques de l'interior de Catalunya i especialment Ponent. El pic de calor es produirà aquesta tarda i nit, coincidint amb la revetlla.

Per aquesta raó es demana que tothom sigui molt conscient del perill de llançar petards prop de zones boscoses o amb vegetació perquè el terreny està molt sec i qualsevol espurna pot ser l'inici d'un incendi. 

 


 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut