Barcelona

Els Bombers reben 35 avisos per tempestes i inundacions a les comarques gironines

Els Bombers han rebut 35 avisos, sobretot de l'Escala, i a la Tallada i a la Bisbal d'Empordà s'ha superat el llindar d'intensitat de pluja

RedaccióActualitzat

Les fortes pluges caigudes al nord-est del país han fet concentrar els esforços de Bombers i Protecció Civil a les comarques gironines.

Els Bombers de la Generalitat han rebut 35 avisos, sobretot per inundacions de baixos, cases o de la via pública. La majoria dels avisos, 14, s'han rebut de l'Escala, on també ha caigut calamarsa.

Als municipis de la Tallada d'Empordà i la Bisbal d'Empordà s'ha superat el llindar d'intensitat de pluja, i el telèfon d'emergències 112 ha rebut 78 trucades relacionades amb l'episodi.

També s'ha rebut l'avís de la inundació dels voltants d'una casa de colònies a Bellcaire d'Empordà. A la casa hi ha allotjades 90 criatures i els monitors. Els Bombers, que hi han desplaçat tres dotacions, han fet una rasa amb eines manuals i han gestionat amb l'ajuntament una màquina retroexcavadora per alliberar, a través de la rasa, l'aigua que s'havia acumulat a la plana al voltant de la casa. Finalment, no ha estat necessària la màquina, ja que l'aigua ha anat drenant i ja no hi havia cap perill que pogués entrar a l'interior de les instal·lacions.

D'altra banda, tres vehicles lleugers dels Bombers de la Generalitat han traslladat 15 joves de 14 i 15 anys i tres adults fins a Camprodon, ja que els havia sorprès la pluja abans d'arribar al refugi de la Font Lletera, a Tregurà de Dalt. Prèviament, un vehicle particular, que és qui ha donat l'avís als Bombers, havia baixat 6 joves més. Els joves i els tres monitors han estat traslladats a una casa de colònies a la Serra Cavallera.

Protecció Civil informa que el pla Inuncat continua activat per l'episodi de pluges, que es van desplaçant cap al mar.

 

Anar al contingut