Barcelona

Els Bombers fan 1.287 actuacions arreu de Catalunya per la revetlla de Sant Joan

Tot i que han fet més sortides que en la revetlla de l'any passat, no s'han registrat incidents importants

RedaccióActualitzat

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme 1.287 actuacions arreu de Catalunya durant revetlla de Sant Joan, concretament des d'aquest dijous a les vuit del vespre i fins a aquest divendres a les vuit del matí.

Tot i que han fet més sortides que en la revetlla de l'any passat, no s'han registrat incidents importants. Destaquen tres incendis en habitatges, un  a Martorell amb una persona intoxicada pel fum. També hi ha hagut petits incendis en mobiliari urbà i arbrat a Barcelona i a Lleida.

Durant aquesta nit, el SEM ha atès 232 persones per patologies relacionades amb la revetlla; 107 per intoxicacions, 51 per agressions, 43 per accidents de trànsit, 30 per cremades i 1 per afectació ocular.

De cara al llarg cap de setmana que tenim al davant, els Bombers continuen demanant molta precaució.

On més, al Vallès Occidental

Dels 1.287 serveis que han fet els Bombers de la Generalitat durant la revetlla destaquen els 268 que han realitzat a la comarca del Vallès Occidental, els 176 al Baix Llobregat, 115 al Vallès Oriental o els 109 a la comarca del Barcelonès.

Cap a un quart d'una de la matinada, els Bombers han desplaçat una dotació al carrer Enric Prat de la Riba, número 34, de Martorell per apagar un incendi que ha cremat un palet i han quedat afectats un tendal i unes bicicletes en una terrassa. El fum ha afectat els pisos de la primera planta.

Cap a les dues de la matinada, també a Martorell, els Bombers han estat alertats d'un incendi en un pis del Camí Fondo, número 14. El foc ha afectat totalment la cuina i la resta del pis ha quedat afectat pel fum. Un home de 63 anys ha estat evacuat pel SEM a l'Hospital de Martorell per intoxicació lleu a causa del fum.

Al voltant de les dues, també han rebut l'avís d'un incendi de vegetació al carrer de Ferran el Catòlic de Lleida. El foc ha cremat 5.000 metres quadrats. Protecció Civil ha hagut d'activar la prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat de forma preventiva davant la gran quantitat d'esdeveniments per la revetlla de Sant Joan.

5.182 avisos al 112

Per la seva banda, el telèfon d'emergències 112 ha atès fins a les nou d'aquest matí 5.182 trucades relatives a 2.284 incidents durant la revetlla. La majoria dels avisos estaven relacionats amb focs a mobiliari urbà o de vegetació.

La població que ha generat més trucades és Barcelona (982), seguida de Badalona (250), Sant Cugat del Vallès (169) i Sabadell (161).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut