Lleida

Els bombers de la regió de Lleida es neguen a fer hores extres aquest estiu per rebutjar les actuacions d'Interior

Els bombers dels vuit parcs de la regió d'Emergències de Lleida han decidit deixar de fer hores extres i guàrdies complementàries. Els efectius ho han decidit com a mesura de pressió contra Interior perquè consideren que no han assumit responsabilitats per la tragèdia d'Horta de Sant Joan i no s'han aplicat les mesures de seguretat adequades per a aquesta campanya.

Actualitzat
Segons l'Agrupació de bombers de CCOO a Lleida, en el cas d'aquesta regió s'hi afegeix, a més, el problema de falta de personal, que xifren en mig centenar de bombers professionals. Des del 15 d'aquest mes tots els parcs lleidatans han optat per no fer hores extres ni reforços, si no és que s'activa un pla d'emergències que els obliga a mobilitzar-se.

Segons Joan Biescas, responsable del sindicat al cos, l'actual campanya d'incendis no s'ha preparat adequadament i s'han aplicat mesures sense consens i poc provades. Ha explicat, per exemple, que les comunicacions no funcionen prou bé i ja hi ha hagut col·lapse de les xarxes.

Els bombers estan oberts al diàleg, però esperen un gest del Departament d'Interior, que comença per assumir responsabilitats per la tragèdia d'Horta, en quèvan morir cinc bombers lleidatans.
Anar al contingut