Vehicles dels Bombers de la Generalitat a la base de la zona de l'incendi a la Guingueta d'Àneu. Pla general. (Horitzontal)
Vehicles dels Bombers de la Generalitat a la base de la zona de l'incendi a la Guingueta d'Àneu. Pla general. (Horitzontal)

Els Bombers continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi d'alta muntanya al Pallars Sobirà

Actualitzat

ACN La Guingueta d'Àneu.-Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi de pastures a la Guingueta d'Àneu (Pallars Sobirà). A les nou d'aquest matí s'han incorporat en l'incendi dos mitjans aeris i aquest migdia dos més estan de camí a la zona després que a causa de la boira no s'han pogut enlairar des de la base d'Òdena tal com estava previst. A la zona també hi ha tres helicòpters que transporten el personal de terra fins al lloc de l'incendi i donen suport en les descàrregues d'aigua. La zona és de molt difícil accés i els bombers hi treballen amb eines manuals, foc tècnic i aigua. Segons les darreres dades provisionals dels Agents Rurals, el foc ha cremat 210 hectàrees de pastures.

Les tasques d'extinció es concentren a la cua de l'incendi i els bombers hi treballen amb eines manuals, maniobres amb l'ús de foc tècnic si és necessari, i amb les descàrregues dels mitjans aeris. A la zona de la cua-flanc dret es treballa per tancar l'incendi progressant, amb eines manuals i el suport de mitjans aeris, cap al cap. El flanc dret l'incendi, que ja va arribar a la carena, es troba en recorregut descendent per una paret vertical molt rocosa on no s'hi pot accedir, al Serrat Estanyero. A la zona de la cua-flanc esquerre, al Coll de Cerbí i on el foc està més actiu, els bombers hi treballen també sobretot amb eines manuals i suport de l'aigua dels mitjans aeris per tal de poder-lo ancorar i evitar que s'obri cap a les valls. El flanc esquerre també va arribar a dalt de la carena. Al cap de l'incendi, que es trobaria a la zona del Pic dels Pilars, l'orografia també és molt complicada, i el foc, que ahir va carenar la muntanya, està aturat i no avança.L'incendi es troba allunyat de nuclis de població o d'explotacions agrícoles o ramaderes i, per tant, no ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu. Segons les darreres dades provisionals del cos d'Agents Rurals, que ha desplaçat dos efectius a la zona, l'incendi ha cremat 210 hectàrees de pastures.

Anar al contingut