Barcelona

Els Bombers atenen una quarantena d'incidències pel fort vent

El fort vent que afecta Catalunya ha obligat als Bombers de la Generalitat a fer una quarantena de sortides per afectacions. A més, el vent també ha afectat el trànsit ferroviari i ha provocat retards i restriccions a les línies de mitjana distància de Tarragona i de Girona. Protecció Civil manté activada la fase d'alerta per vent. I és que el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que aquest divendres i durant el dia de Nadal hi hagi ràfegues superiors als 90 quilòmetres per hora, sobretot a les comarques del sud i el nord del país.

Actualitzat
Protecció Civil manté activada l'alerta Procicat per ventades superiors a 90 quilòmetres per hora a l'Empordà i a l'extrem sud del país, ja que el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que el vent continuarà bufant amb força durant aquesta tarda de divendres i el dia de Nadal. I és que el vent de nord i nord-est podria fins i tot superar el llindar de ratxa màxima superior als 126 quilòmetres per hores a les comarques de l'Alt Empordà, el Montsià, el Baix Camp i el Baix Ebre.

Els Bombers fan una quarantena de sortides

Els Bombers de la Generalitat han hagut de realitzar aquest divendres una quarantena de sortides relacionades amb el fort vent, sobretot a les comarques del Camp de Tarragona. La majoria d'avisos han estat per revisar elements del mobiliari urbà i l'enllumenat de Nadal, sense cap incidència important.

El vent afecta la circulació de trens

El vent ha afectat també el servei ferroviari. A primera hora del matí ha obligat a tallar la circulació dels trens entre Figueres i Portbou, i això ha comportat que els usuaris fessin el trajecte per carretera. El servei s'ha restablert al migdia, tot i que més lentament i provocant retards a la línia Barcelona-Girona-Portbou. També hi ha hagut afectacions al tram entre Orpesa i l'Ametlla de Mar, fet que ha provocat retards de fins a 20 minuts a la línia de llarga distància de València i la línia de mitjana distància de Tarragona.  

Mesures de precaució

Protecció Civil recomana tancar i assegurar portes i finestres, no deixar testos a les façanes i terrasses i recollir la roba dels estenedors. També adverteix que cal evitar les zones boscoses si s'està a l'exterior.  
Anar al contingut