Berga

Els boletaires perduts es doblen el mes de setembre

Els bombers han llançat dos forts advertiments davant les sortides massives de boletaires als boscos catalans. Alerten que l'allau de boletaires els caps de setmana estan fent malbé els boscos i diuen que durant el mes de setembre s'ha doblat el nombre de boletaires perduts, cosa que obliga a fer operacions costoses de rescat. Per això, davant d'aquesta allau, els bombers alerten que perdre's pel bosc no és molt difícil i que hi ha més perills dels que ens pensem.

Actualitzat
"Hi ha més boletaires que bolets." Aquesta és una de les frases més pronunciades entre les persones que -sobretot els caps de setmana- s'endinsen als boscos amb l'esperança d'omplir el cistell. Les pluges, que han fet que aquest any hi hagi més gent que vagi als boscos a buscar bolets, i la falta de precaució han disparat el nombre de casos de persones que s'han perdut al bosc aquesta tardor. A les comarques gironines, els bombers han detectat que el nombre de rescats s'ha arribat a doblar.

Debat sobre una regulació

Aquesta massificació sol anar en detriment del bon estat dels boscos. Els propietaris es queixen de l'ús irresponsable i agressiu dels rasclets, però, sobretot, lamenten la brutícia que generen els milers de persones que durant la tardor passen per les seves propietats. Una opinió que no és compartida per tots els boletaires. No obstant, aquesta creixent invasió dels boscos ha portat alguns sectors a reclamar una regulació específica i un major control sanitari dels bolets que es venen en parades ambulants improvisades arran de carretera.

Per algunes agrupacions micològiques, les restriccions d'accés al bosc a través del controvertit carnet de boletaire seran inevitables. El que no es pot negar és que el creixent interès per la micologia reporta beneficis econòmics als sectors turístics i gastronòmics.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut