La mà d'un boletaire ensenya un bolet de dintre un cistell.
La taxa per collir bolets s'ajorna dues temporades
Collbató

Els boletaires es constitueixen en una federació per lluitar contra la taxa per caçar bolets

Els boletaires de Catalunya han creat una federació per lluitar contra la taxa que vol imposar la Generalitat per collir bolets. Ells pensen que no és el mateix caçar bolets en família que fer-ho de manera comercial. La Generalitat vol imposar una taxa de 10 euros el dia per a tothom.

RedaccióActualitzat

Més d'un centenar de boletaires de diverses associacions s'han reunit a Collbató per constituir la Federació de Boletaires de Catalunya. La intenció és rebutjar la quota per caçar bolets que preveu aplicar la Generalitat a tots els boletaires a partir del pròxim setembre. Els boletaires, a canvi, proposen que l'abonin només els professionals que comercialitzen amb els bolets. Ells pensen que seria adequada una llicència per a tots aquells que en recol·lectin més de tres quilos.

La Generalitat va aprovar el nou pla el desembre, després d'algunes proves pilot, i el Departament d'Agricultura ja ha expressat la seva voluntat de consensuar el document definitiu.

La proposta inicial del Departament d'Agricultura és aplicar una tarifa d'abonament universal que se situaria al voltant dels 10 euros al dia. Això afectaria tant els que recol·lecten bolets per a usos domèstics, i que per exemple en poden collir a l'entorn d'uns dos quilos per persona, com els boletaires que cullen els bolets per vendre'ls al mercat. Aquest cas fa referència als que recol·lecten entre 10 i 15 quilos de bolets per persona i dia. La proposta de la Generalitat ha aixecat les crítiques del sector, que considera que uns pagarien massa i els altres, massa poc.

Anar al contingut