Madrid

Els bisbes reforçaran el control sobre els continguts de la COPE

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) reforçarà el control sobre els continguts de la Cadena COPE. Els bisbes espanyols han decidit intensificar les relacions amb la direcció de l'emissora per vetllar i controlar que es respecti l'ideari, que estableix que els informadors han d'estar al servei de la veritat, la llibertat i el bé comú. Ha estat la primera reunió dels bisbes després de la condemna contra el locutor estrella de la COPE, Federico Jiménez Losantos, per injúries contra l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón. La CEE també diu, però, que només correspon a la direcció de la cadena decidir sobre la continuïtat de Losantos.

Actualitzat
El secretari general de la CEE, Juan Antonio Martínez Camino, ha afegit que els bisbes tenen una "certa responsabilitat" sobre la COPE però que deixen en mans de la direcció "si es rescindeix o no un contracte". De fet, ha assegurat que no s'ha fet cap valoració ni anàlisi de la condemna contra Losantos, encara que ha remarcat que "injuriar i calumniar va contra l'ideari de la COPE".

La principal conclusió de la reunió ha estat que els bisbes volen garanties que la cadena complirà l'ideari, és a dir, tenir presència evangelitzadora en l'àmbit de l'opinió pública i que els seus informadors estiguin al "servei de la veritat, la llibertat i el bé comú". La CEE insisteix que això "és per a tothom una norma de compliment obligat".

Tant la CEE com la direcció de la COPE han destacat que la trobada ha estat molt fructífera. Les dues parts afirmen que són "conscients de la seva responsabilitat i estan convençuts de la necessitat i la utilitat d'aquest important mitjà de comunicació social".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut