Madrid

Els bisbes denuncien la destrucció d'embrions per obtenir un nadó per curar el germà

La Conferència Episcopal Espanyola ha denunciat el naixement d'un nadó per curar un germà malalt per la destrucció d'embrions humans que va propiciar el procés, en referència al nen nascut a Andalusia aquesta setmana, que va ser seleccionat genèticament perquè fos compatible amb un germà greument malalt. Els bisbes espanyols consideren que el naixement d'aquesta criatura ha vingut acompanyat d'una "pràctica eugenèsica" dels embrions no compatibles que "s'han llençat o congelat". Una situació que consideren que s'ha silenciat. Els bisbes titllen d'"inacceptable i d'horrorosa" aquesta pràctica perquè consideren que els embrions descartats són "éssers humans" i "germans propis" als quals se'ls tracta com un producte de laboratori que ha de tenir una utilitat.

Actualitzat
El portaveu de la Conferència Episcopal, Juan Antonio Camino, ha denunciat que s'ha silenciat que durant el procés per aconseguir el naixement del nadó d'Andalusia lliure d'una malaltia congènita greu i compatible amb el seu germà malalt es va produir "el fet dramàtic de l'eliminació dels embrions malalts i aquells sans que no eren compatibles genèticament". 

Segons els bisbes, els mitjans només han posat èmfasi en la feliç notícia del naixement d'un nen que possibilita la curació de la malaltia del seu germà, però no s'ha explicat que "el naixement d'una persona humana ha vingut acompanyada de la destrucció d'altres, els seus propis germans, a les quals se'ls ha privat del dret fonamental a la vida".

I afegeixen que els embrions descartats "han vist violat el seu dret a viure per no ser útils des d'una perspectiva tècnica, violant així la seva dignitat". Segons els bisbes, és cert que cal curar als malalts "però sense eliminar mai ningú per a fer-ho".
Anar al contingut