Reunió dels bisbes catalans a Tiana (ACN)
Reunió dels bisbes catalans a Tiana (ACN)

Els bisbes catalans demanen "una reflexió serena" sobre els empresonats

En una carta també reclamen als partits del Parlament que impulsin la formació d'un nou govern per superar la "crisi institucional, econòmica i social"

Actualitzat

Els bisbes de les deu diòcesi de Catalunya han mostrat la seva "preocupació" per la situació de presó preventiva d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i han demanat "una reflexió serena" sobre el seu empresonament "sense entrar en debats jurídics"i que es considerin "les circumstàncies personals dels afectats". Avui que fa quatre mesos que els "jordis" són a la presó. 
 

Els prelats reunits en la Conferència Episcopal Tarraconense celebrada aquest divendres a Tiana, al Maresme, demanen que es tinguin en compte "les circumstàncies personals dels afectats". A través d'una carta els bisbes consideren que aquest pas és necessari per a "propiciar el clima de diàleg" que, a parer seu, "tant necessitem".

 A més, han defensat la "legitimitat moral" dels partits catalans que "es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles i siguin defensades de forma pacífica i democràtica".

En aquest sentit, han assegurat que és necessari que "els parlamentaris escollits impulsin els mecanismes democràtics per a la formació d'un nou Govern" que actuï amb "sentit de responsabilitat envers tots els col·lectius del país, i especialment els més necessitats de superar les conseqüències de la crisi institucional, econòmica i social que vivim".
            
Els bisbes diuen que no poden "ignorar ni menystenir" que a Catalunya hi ha "un problema polític de primer ordre que obliga a cercar una solució justa mínimament acceptable per a tots". I fan una "crida a tothom a fer un esforç per refer la confiança mútua dins d'una societat com la nostra en la qual es dona una gran pluralitat cultural, política i també religiosa".

"La cohesió social, la concòrdia, el sentir-nos propers els uns als altres i el respecte als drets de totes les persones que viuen a Catalunya han de ser un dels nostres objectius prioritaris en aquest moment."

Finalment, demanen als catòlics que "siguin instruments de pau i reconciliació enmig de la societat catalana" i que no deixin de pregar "per la pau i la justícia a Catalunya".

 

ARXIVAT A:
ReligióGovern empresonat
Anar al contingut