El Congrés dels Diputats de Madrid en una imatge d'arxiu
El Congrés dels Diputats de Madrid en una imatge d'arxiu
Madrid

Els béns dels diputats i els senadors seran públics a partir del setembre

Quin sou guanyen els diputats i senadors espanyols? Aquesta és una de les clàssiques preguntes que acostumen a fer-se molt ciutadans i que a partir d'aquest setembre sembla que podrà quedar resolta. A partir de la tardor, tothom que ho vulgui podrà consultar les rendes dels parlamentaris a través de les pàgines webs del Congrés i del Senat. Entre les novetats, a més, també s'estipula que els diputats i els senadors espanyols no puguin cobrar complements de pensions ni indemnitzacions si treballen o cobren una pensió.

Actualitzat
Les finances dels parlamentaris espanyols seran, a partir d'aquest setembre, de domini públic. La iniciativa, que forma part de les propostes dels presidents del Congrés i del Senat, José Bono i Javier Rojo, s'ha traslladat als grups polítics durant la reunió de les meses conjuntes, que s'ha fet amb el propòsit d'adoptar mesures per posar fi al que alguns consideren "privilegis" parlamentaris.

Finalment, la iniciativa ha descartat incloure una reforma legal per endurir el règim d'incompatibilitats de diputats i senadors després de considerar que la normativa actual ja és suficient.

Amb tot, la nova normativa preveu ser més exigent i rigorosa a l'hora d'autoritzar la compatibilitat d'activitats privades professionals als parlamentaris, per frenar la situació actual en què cada vegada hi ha més diputats i senadors que compaginen la seva feina a les cambres amb activitats externes.
Anar al contingut