Barcelona

La pudor de fems de Barcelona vindria del Parc Agrari del Baix Llobregat

Les xarxes socials s'omplen de comentaris i bromes sobre la mala olor de la ciutat

RedaccióActualitzat

La fertilització d'alguns camps del Parc Agrari del Baix Llobregat seria l'origen de la pudor de fems que s'ha sentit aquest dimecres a la tarda a bona part de Barcelona i el seu entorn i que ha sorprès molts ciutadans. La pudor, que no es descarta que tingui algun altre focus, s'ha sentit en àrees com l'Eixample, Ciutat Vella, Sants, Gràcia o Sant Andreu, així com en punts de l'Hospitalet i el Prat de Llobregat. 

Fonts d'Unió de Pagesos han explicat a TV3 que s'haurien abocat en un camp de cereals d'entre 2 i 4 hectàrees un tipus de fems diferents als que s'utilitzen habitualment al Parc Agrari. El mateix pagès que hi treballava ha confirmat a TV3 que l'adob no provenia de l'Ecoparc, sinó de Centelles, però ha descartat ser el responsable de la fortor.

El gerent del Parc Agrari, Raimon Roga, ha posat en dubte, en declaracions a Catalunya Ràdio, que el tuf vingués d'aquí.

"Estem parlant d'una finca de, com a molt, 4 hectàrees, d'algú que ha aplica fems durant el dia a una superfície molt reduïda. D'aquí a deduir que les olors que se senten a Sant Andreu o a Badalona provenen d'aquí és agosarat, no tinc la resposta, no sé si és que sí o que no".

També la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Assumpta Ferran, ha qüestionat en declaracions a la mateixa emissora que l'origen fos el Parc Agrari.

"S'està parlant d'olors que van des de Badalona fins a l'Hospitalet. Una cosa tan generalitzada se'm fa difícil que sigui el Parc Agrari, i més en un dia que hi ha un règim de vents baixos".

Els terrenys adobats són a tocar de la carretera C-31, al terme del Prat de Llobregat. Precisament, des de l'Ajuntament del Prat han apuntat cap a l'adob com a causant del tuf, que hauria arribat lluny per efecte del vent i les condicions meteorològiques.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut una seixantena de trucades alertant de la fortor, i el 012 n'ha atès una vintena. Fonts municipals de Barcelona han assegurat a TV3 que s'ha inspeccionat el clavegueram i que no s'hi ha detectat cap incidència, ni tampoc els constava cap vessament a la zona portuària.

La flaire de fems no hauria de sorprendre ningú al camp, però ja és una altra història la ciutat. Amb etiquetes com #pudordemerda, #onadadepudor, #bcnfapudor, #cacabcn, i #pesteBCN, Twitter s'ha omplert de queixes i bromes sobre aquesta olor.

 







 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut