3 euros, el màxim mensual que podran cobrar els bancs als seus clients
3 euros, el màxim mensual que podran cobrar els bancs als seus clients

Els bancs no podran cobrar més de 3 euros de comissió al mes o 36 d'anuals

La mesura afecta els serveis bàsics, com domiciliar rebuts, fer transferències o tenir una targeta de dèbit per fer servir caixers

RedaccióActualitzat

Els bancs no podran cobrar més de 3 euros de comissió al mes, o 36 euros a l'any, als clients dels comptes de pagament bàsic. El nou límit de les comissions afecta serveis com domiciliar rebuts, fer transferències, disposar d'almenys una targeta de dèbit per poder treure diners dels caixers i fer compres a tots els països de la Unió Europea.

El govern espanyol segueix així una normativa europea que busca que tothom, inclosos els col·lectius més vulnerables, tingui accés a un compte bancari. Les entitats bancàries no podran cobrar més de tres euros als clients que no facin més de 200 operacions de pagament anuals dins la UE. Tot plegat ho recull l'esborrany de l'ordre ministerial.

El desembre passat, el Congrés dels Diputats va convalidar la norma que garanteix el dret universal d'accés a un compte bancari bàsic. La norma facilita a qualsevol resident a l'estat espanyol el coneixement de les comissions que paga, ja que el banc li entregarà abans un informe detallat.

Notícia relacionada: Comptes sense comissions, l'esquer de la banca per captar i fidelitzar clients

ARXIVAT A:
Banca
Anar al contingut