Els bancs no es podran beneficiar de les exempcions sobre l'impost de les hipoteques
Els bancs no es podran beneficiar de les exempcions sobre l'impost de les hipoteques

Els bancs hauran de pagar el cent per cent de l'impost hipotecari, sense exempcions fiscals

Actualitzat

Els bancs no es podran beneficiar de les exempcions sobre l'impost de les hipoteques que fins ara s'aplicaven a certs col·lectius. Era el cas dels menors de 32 anys, els discapacitats o els que compraven un habitatge protegit, que pagaven un tipus reduït de l'impost quan firmaven la hipoteca.

Ara, és el banc el qui assumeix el pagament de l'impost d'actes jurídics documentats, i la Generalitat ha anunciat en la roda de premsa que elimina totes les exempcions que beneficiaven aquests col·lectius. D'aquesta manera, les entitats financeres hauran de pagar en tots els casos l'impost sencer, un 1,5% sobre el total del préstec concedit. Amb això, el govern espera recaptar 16 milions d'euros més l'any.

Denúncia al Tribunal Suprem

La Generalitat també ha confirmat que denunciarà davant de la fiscalia el canvi de criteri del Tribunal Suprem sobre l'impost. El govern vol que s'investigui el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i el president de la sala tercera contenciosa administrativa, Luis María Díez-Picazo.

Considera que ni la convocatòria del ple ni totes les circumstàncies que envolten aquest cas semblen respondre "al que s'entén per administració de justícia".

ARXIVAT A:
Economia de butxacaHipoteques
Anar al contingut