Madrid

Els bancs guanyen 3.386 milions d'euros, un 64% menys que fa un any

Els guanys han estat de 3.386 milions d'euros, després de fer un esforç de sanejament per valor de 25.581 milions, segons dades facilitades pel secretari general de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), Pedro Pablo Villasante. Les provisions que el govern espanyol ha exigit a les entitats en els seus balanços d'actius ha fet que aquest xifra sigui un 71,6% superior respecte al mateix període del 2011.

RedaccióActualitzat
La banca espanyola ha guanyat fins al setembre un 64% menys que ara fa un any. Els guanys han estat de 3.386 milions d'euros, després de fer un esforç de sanejament per valor de 25.581 milions, segons dades facilitades pel secretari general de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), Pedro Pablo Villasante. Les provisions que el govern espanyol ha exigit a les entitats en els seus balanços d'actius ha fet que aquesta xifra sigui un 71,6% superior respecte al mateix període del 2011.

"Els bancs espanyols ja han dotat en el seu compte de resultats el sanejament regulador en crèdits immobiliaris. L'activitat bancària en general es desenvolupa en un entorn econòmic feble i en circumstàncies financeres molt desfavorables", ha explicat el secretari general de l'AEB en roda de premsa.

La morositat s'ha elevat al 9,5% a la banca i la patronal del sector adverteix que continuarà creixent. També avisa que el crèdit no es recuperarà fins a final de l'any vinent.
Anar al contingut