Reus

Els Avis per la Llibertat tenien dret a manifestar-se, admet ara la Junta Electoral

L'organisme dona la raó al síndic de greuges, que va defensar que les manifestacions estaven emparades pel dret constitucional de reunió

Actualitzat

La Junta Electoral Central ha donat la raó al col·lectiu Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, a qui la Junta Provincial va prohibir manifestar-se durant la campanya del 21D.

La JEC ha donat la raó al síndic de greuges, que va defensar que les manifestacions estaven emparades pel dret constitucional de reunió.

La Junta Electoral argumenta que les manifestacions o concentracions ciutadanes "durant els períodes electorals i fora de la jornada de reflexió i del dia de la votació" es poden fer "sempre que es compleixin la resta de requisits legals".

Els avis es volien manifestar pacíficament cada dia a la plaça del Mercadal durant la campanya de les últimes eleccions al Parlament, per reclamar la llibertat per al vicepresident, consellers i líders de les entitats sobiranistes empresonats. Davant la prohibició de la Junta de Tarragona, la gent gran mobilitzada va decidir disseminar-se en grups petits i canviar de lema.

El síndic va recollir més de 200 queixes per la prohibició de les concentracions.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut