Prohibit jugar al bingo a Hospitalet de Llobregat
El casal del Gornal cobrava 70 cèntims per cartró.
Hospitalet de Llobregat

Els avis dels casals de l'Hospitalet ja poden tornar a jugar al bingo

Els avis de l'Hospitalet ja poden tornar a jugar al bingo als casals de la ciutat. L'ajuntament ha aixecat el veto que va imposar a aquesta activitat després que els Mossos van obrir un expedient.

RedaccióActualitzat
Les alarmes van saltar al consistori quan, el passat 13 de març, agents de la Unitat Regional de Policia Administrativa de la regió policial metropolitana sud van acudir a un casal del Gornal. Es van trobar que una colla de pensionistes, socis del casal, hi jugaven al bingo cada dijous de cinc a set de la tarda.

Els agents van obrir un expedient informatiu, tot explicant als responsables que no es podia jugar al local en certes condicions, i que si reincidien en les rifes i aquestes prenien un volum important, se'ls podria obrir un expedient sancionador. Llavors l'ajuntament va prendre mesures dràstiques i va prohibir el bingo.

L'àrea de Benestar Social i Família va demanar a la direcció de Tributs i Joc de la Generalitat que l'informés del marc legal de les rifes a Catalunya.

"Si la suma total de les apostes de cada jugada iguala o supera el 50% de l'import mensual del salari mínim interprofessional, o si el total de les apostes admeses a un jugador en un període de 24 hores iguala o supera el 100% del salari", el bingo se situa fora de la llei, ha respost la Generalitat.

És a dir, que la suma total d'un bingo no pot superar els 320,7 euros i cada avi no es pot gastar en un dia més de 641,4 euros, una quantitat que, per exemple, supera la jubilació mínima per a persones solteres o la pensió mínima de vídues majors de 65 anys, que ara són totes dues de 618,9 euros.

Al bingo inspeccionat pels Mossos, els jubilats pagaven 70 cèntims per un cartró amb el qual jugaven tota la tarda.

Així haurien de comprar, doncs, 916 cartrons per esdevenir delinqüents. O una rifa hauria d'aplegar 458 avis per esdevenir una timba il·legal.

Després de dos mesos de consultes amb la Generalitat, l'ajuntament ha arribat a aquesta conclusió: "La pràctica de la quina als casals es pot mantenir ja que les quantitats que es juguen són simbòliques i estan molt per sota del que marca la llei".


Anar al contingut