Cristóbal Montoro fa declaracions a l'agència de notícies EFE des de la seu del PP. (Foto: EFE)
Montoro explicarà aquest dilluns en roda de premsa els detalls de la reforma fiscal. (Foto: EFE)
Madrid

Els avantatges fiscals per a autònoms beneficiaran els que cobrin menys de 12.000 euros anuals i entraran en vigor el juliol

La mesura estalviarà entre 250 i 300 euros fins a final d'any als prop de 550.000 treballadors per compte propi que actualment facturen per sota d'aquesta quantitat

RedaccióActualitzat

El govern espanyol va desgranant a poc a poc, com si d'un serial es tractés, els detalls de la proposta de reforma fiscal que ha posat sobre la taula. El capítol d'aquest diumenge, protagonitzat pel ministre d'Economia, Cristóbal Montoro, s'ha tornat a centrar en els treballadors autònoms. Els beneficis fiscals per a aquest col·lectiu anunciats dissabte per Mariano Rajoy seran tan immediats com va prometre. I és que a partir d'aquest mes de juliol aquells autònoms amb rendes inferiors a 12.000 euros podran aplicar-se retencions més baixes en l'IRPF.

L'estalvi en els pròxims sis mesos serà d'entre 250 i 300 euros segons ha calculat l'Associació de Treballadors Autònoms. Actualment a Espanya hi ha al voltant de 550.000 treballadors per compte propi que podrien beneficiar-se d'aquesta rebaixa. La resta d'autònoms, en total n'hi ha 3,1 milions, hauran d'esperar-se a l'1 de gener de 2015 per beneficiar-se de la rebaixa en les retencions.

Montoro ha xifrat en uns 9.000 milions d'euros el cost brut de la reforma fiscal per als pròxims quatre anys i ha insistit que, en cap cas, es reduirà la despesa pública en la mateixa mesura. El ministre ha argumentat que és l'hora d'abaixar impostos, una decisió que ha desfermant una allau de crítiques, perquè la recaptació tributària està creixent per sobre del 5%.

El tirular d'Hisenda espanyol oferirà aquest dilluns una roda de premsa per ampliar les grans línies d'aquesta reforma fiscal.

Anar al contingut