Madrid

Els autònoms cobraran l'atur el 2011 amb una prestació mínima de 583 euros

Els autònoms tindran atur d'aquí a tres anys. Ho ha anunciat el ministre de Treball, Celestino Corbacho, que ha assegurat que els treballadors que es quedin sense feina podran cobrar l'atur a partir del 2011 i que la prestació mínima serà de 583 euros mensuals. Es tracta d'una reivindicació històrica d'aquest col·lectiu, que es recollirà en una nova llei que podria entrar en vigor l'any 2010. Entre els requisits per tenir-hi dret hi ha haver cotitzat com a mínim un any i demostrar que durant dos exercicis seguits s'han tingut pèrdues econòmiques.

Actualitzat
El 2011, els treballadors autònoms que es quedin sense feina podran començar a rebre, per primera vegada, la prestació de l'atur. Segons el Ministeri de Treball, la prestació mínima serà de 583 euros al mes.

Per cobrar-la, i a banda del que ja paga habitualment, un autònom haurà de cotitzar 26 euros al mes un mínim d'un any. En aquest cas, tindrà dret a dos mesos d'atur. A partir dels tres anys cotitzats, podrà rebre la cobertura equivalent a sis mensualitats.

A principis d'any, el govern central obrirà un període de consultes amb els autònoms i els agents socials i espera aprovar-ho el 2010. Per tant, les primeres prestacions no es començaran a cobrar fins al 2011.
Anar al contingut