Barcelona

Els autobusos urbans de Barcelona han perdut 14 milions d'usuaris en vuit mesos

La crisi és la principal responsable del fet que els autobusos urbans de Barcelona hagin perdut 14 milions de passatgers en els darrers vuit mesos, segons assegura l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT). Per aquest mateix motiu, el creixement d'usuaris del metro ha anat davallant des de la primavera fins ara, tot i que aquest transport ha guanyat 7,5 milions de viatgers des del mes de gener passat. Aquest increment s'explicaria, segons EMT, pels 13 dies de vaga que van fer els conductors d'autobusos a començament d'any. Pel que fa el servei de Bicing, ha tingut 10 milions de viatgers.

Actualitzat

Durant els primers vuit mesos de l'any, més de 420 milions de passatgers han fet servir els autobusos i el metro de l'Entitat Metropolitana del Transport. La xifra és similar a la de l'any passat, però hi ha hagut canvis importants. Mentre que el metro ha guanyat una mica més de 7,5 milions de passatgers, i els autobusos de gestió indirecta, 2,5, els autobusos urbans del Transport Metropolità de Barcelona (TMB) n'han perdut 14.

Entre els mesos de gener i agost, els autobusos de TMB han transportat un 10% menys de passatge que en el mateix període de l'any passat. Si es descompten els 13 dies de vaga que van afectar el servei a començament d'any, s'estima que la baixada hauria estat del 6%. El cas, però, és que entre els mesos de maig i agost, ja sense vagues, però amb més símptomes de crisi econòmica, la xarxa d'autobusos de TMB va perdre un 8% de passatge respecte a l'any passat.

El metro, en canvi, ha guanyat més de 7,5 milions de passatgers, però ha anat a la baixa a partir de la primavera, tot apunta que, també, a causa de la crisi. Pel que fa a la xarxa d'autobusos metropolitans gestionada per companyies privades, ha guanyat 2,5 milions de passatgers, en bona part, pel creixement del Nit Bus, que n'ha guanyat mig.

 

Anar al contingut